Haarverzorging

Altijd mooi haar met een klein budget: zo doe je het

Altijd mooi haar met een klein budget: zo doe je het

Als je haar maar goed zit toch? Je haar stylen kan best een grote kostenpost worden. Haartools en stylingproducten kunnen namelijk best prijzig zijn. Wil jij altijd mooi haar, maar dan zonder je portemonnee leeg je roven? Dit zijn onze beste budgetproof styling tips.

Haal het meeste uit je föhn

Heb je een föhn? Dan kun je hier heel veel mee doen! Wil je stijl haar? Gebruik dan een borstel en föhn direct bovenop het haar en laat de hitte het werk doen. Je kan ook een mooie blow out en losse krullen maken met enkel je föhn en een borstel. Pak met je borstel het haar bij de aanzet en trek het haar van je gezicht weg terwijl je föhnt. Hiermee kun je een hoop volume creëren. Een extra tip is om een beetje volume poeder te gebruiken. Dit product kun je bij de drogist kopen en is erg budgetvriendelijk. Je hebt er ook maar een klein beetje van nodig dus je kan er erg lang mee doen.

Gebruik haarrollers

Haarrollers zijn ook een hele budgetvriendelijke manier om je haar te stylen, al kosten ze wel wat meer tijd. Het beste is om ze in te doen terwijl je haar nog een beetje nat is. Hierdoor drogen ze in de gekrulde positie en blijven ze beter zitten. Laat de rollers zo lang zitten als je kan, het liefst een uurtje of langer. Je kan wat mousse aanbrengen in je haar en dit droog föhnen voordat je de rollers indoet voor wat extra hold.

Gebruik een minimale hoeveelheid producten

Less is more als het op haarproducten aankomt. Zeker als je er niet te veel geld aan uit wil geven, gaan we voor kwaliteit boven kwaniteit. Bedenk voor jezelf welke producten je echt nodig hebt en welke eigenlijk niet. Denk aan stylingproducten zoals haarlak, mousse of gel. Maar denk ook aan verzorgingsproducten zoals haarolie of leave-in conditioner. Je hoeft voor deze producten echt niet te investeren in dure merken. Goedkopere merken die je gewoon bij de drogist kunt kopen, hebben ook ontzettend goede producten die zeker je geld waard zijn. Twijfel je over welke producten goed zijn? Vraag eens aan je kapper welke producten zij zouden aanbevelen voor jouw haar.

Ga voor overnight curls

Je haar krullen kun je op een hele simpele DIY manier doen! Er zijn veel verschillende technieken voor overnight curls. Dit houdt eigenlijk in dat je iets in je haar aanbrengt om je haar mee te krullen en hiermee slaapt. De volgende ochtend haal je dit eruit en heb je prachtige krullen die de hele dag blijven zitten. Dit is misschien wel de meest budgetproof methode want je kan dit zelfs doen met sokken!

Koop je haarproducten met korting

Ben je fan van bepaalde haarproducten met een wat hoger prijskaartje? Geen paniek. Je kan namelijk altijd op koopjesjacht. Soms worden deze duurdere producten bijvoorbeeld op webwinkels voor kappers verkocht waar je korting kunt krijgen. Of ga eens langs bij een outlet winkel! Aanbiedingen in de gaten houden is natuurlijk ook altijd een goed idee. Sla in wanneer het product in de korting is en leg hiermee een voorraadje aan.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top