Haarverzorging

Haar krullen met een vergiet? Dat doe je zo

Haar krullen met een vergiet? Dat doe je zo

Op TikTok en andere social media zien we steeds vaker tutorials voorbijkomen die curly and wavy haired girls helpen. Zo komen er verschillende tips en tricks voorbij, waaronder goede producten die je kunt aanschaffen óf manieren om je haar te stylen en (meer) krullend te maken. Waar je bij het föhnen van je curly lokken vaak een diffuser gebruikt, heeft TikTok daar hele ideeën over...

Zeg maar gedag tegen lamme armen en héél lang wachten.

Zo krul je je haren met een vergiet

Je krulharen föhnen zonder diffuser? Het lijkt bijna onmogelijk te zijn. Toch zien we de laatste tijd op social media steeds een hele handige tip voorbijkomen. In plaats van je diffuser kun je namelijk ook een vergiet gebruiken. Yep, eentje waar je je rijst en groenten mee afgiet. Je hoeft dus niet meer dagenlang op te zien tegen het feit dat je je haren weer moet wassen en dus ook moet föhnen. Met een diffuser is het een flinke klus, maar met een vergiet... dan is het een fluitje van een cent. 

Eigenlijk werkt het precies hetzelfde. Je propt je lokken zo'n metalen vergiet en föhnen maar. Check hieronder de video, zodat je dat precies kunt nadoen. 

De tekst gaat verder onder de video.

@foxcraftcustom I can’t tell the difference between genius and crazy anymore lol #wavyhairtips #hairhacks #plopping #hairproblems #diffusecurlyhair #foxcraftcustom ♬ original sound - Taylor Dean

Is het veilig?

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Is het echt zo makkelijk? En nog belangrijker, is het ook veilig? In principe kan er niet veel misgaan, maar in de vele comments lezen we wel andere tips van mensen die de hack al eens uitgeprobeerd hebben. Zo moet je namelijk niet te lang, te dichtbij en vooral niet te warm föhnen. Aangezien de vergiet van metaal is en je deze eigenlijk aan het opwarmen bent is een maximum warmte not done. Een medium hitte is goed genoeg. Op deze manier verbrand je je haren in ieder geval niet. Handy! 

Lees ook: Nieuwe haartrend: prachtige red velvet lokken

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top