Haarverzorging

Tijd voor een nieuwe coupe? De TikTok-viral butterfly haircut moet je proberen

Tijd voor een nieuwe coupe? De TikTok-viral butterfly haircut moet je proberen

Tijd voor een nieuwe hairdo voor de feestdagen, voor het nieuwe jaar, of gewoon omdat je er zin in hebt? De butterfly haircut is (al enige tijd) ontzettend viral op TikTok - en eigenlijk ook alle andere social mediaplatforms. Deze trend heb je vast al eens voorbij zien komen, maar nu weten we 'm eindelijk ook een naam te geven. Lees gauw verder!

Lees ook: Maak kennis met deze trendy haarkleuren voor de winter

Nu weet je eindelijk waar je precies naar moet vragen bij de kapper...

Dit is de viral butterfly haircut

Lokken op één lengte afgeknipt hebben lijkt verleden tijd te zijn. De laatste jaren (of maanden) zien we steeds vaker bouncy haircuts, en dat door, jawel, laagjes. In curtain bangs, lange laagjes, een paar laagjes. In de haarwereld draait het de laatste tijd alleen maar om laagjes, laagjes en nog een laagjes. Wij zijn in ieder geval fan. De butterfly hairdo is - zoals de naam al wel een beetje verklapt - springerig, vol en vlinderachtig. Maar, zoals vlinders zelf ook zijn, is deze cut zacht en rustig van aard. Perfect voor de girlies die wel een volumneus kapsel willen, maar niet een die teveel aanwezig is. De butterfly is je bestie. 

Zo wordt 'ie geknipt

Vaak als je laagjes vraagt bij de kapper dan krijg je een aantal laagjes die wat 'lager' liggen. Bij de butterfly cut beginnen deze laagjes al zo rond je kaaklijn. Je kunt dus een heleboel volume verwachten. Dit is wel een hairdo voor mensen die al wat langer haar hebben, want het is wel de bedoeling dat de langste plukken nog over je schouders vallen. Hoe langer je haar is, hoe meer laagjes je krijgt. Het hebben van laagjes kan soms irritant zijn - vooral als je je haar in een staart of knot hebt - maar bij de butterfly moet je daar eigenlijk geen last van hebben. Deze laagjes liggen dicht genoeg bij elkaar om gewoon een normale staart in te kunnen hebben. 

Voor wie is deze haircut?

Om het volledige vlinder-effect te krijgen is dit kapsel de perfecte uitkomst voor mensen met wat dikker haar. Probeer je dit met dunner haar, dan is deze butterfly haircut - helaas - wat minder zichtbaar. Mocht je het toch willen proberen? Producten zoals volume-mousse en dergelijke zijn hier erg goed voor! Verder is het voor zowel stijl als gekruld of wavy haar een heerlijk kapsel. Daarnaast is het ook makkelijk te stylen, aangezien je verschillende lagen hebt. Een beetje mousse of olie erbij, and you're set. Gauw een afspraak maken bij de kapper! 

Beeld: Getty, Instagram
Deel dit artikel
Back to top