Gezichtsverzorging

Omg! Deze DIY patches trekken alle smurrie uit jouw ongewenste puisten

Omg! Deze DIY patches trekken alle smurrie uit jouw ongewenste puisten

Hé getver, er is niks zo vervelend als ’s ochtends in de spiegel kijken en erachter komen dat er weer een puistje op je gezicht is verschenen. Hoe goed jij je gezicht ook schoonmaakt, soms kun je er gewoon echt niks aan doen. Toch komt het nooit, maar dan ook nooit, goed uit.

Daarom heb ik de ultieme tip tegen een puistje. Het werkt zowel tegen een normale pukkel als een onderhuidse puist. Persoonlijk pas ik de truc al een aantal jaren toe – Mascha Feoktistova wees haar kijkers (klik hier) er toen namelijk al op. Maar sinds een paar weken gaat het ook viral op Tik Tok.

De truc is dat je een blarenpleister (ik gebruik altijd het merk Compeed) erop plakt. Een blarenpleister is natuurlijk groot dus je kunt er zeker een stuk of 8 vierkante patches van knippen. Laat het een paar uur – het liefst een nacht – zitten en laat de pleister zijn werk doen. Vraag me niet hoe, maar de pleister zuigt als het ware de pus eruit.

Klinkt misschien een beetje smerig, maar er zitten zeker voordelen aan. Je verkleint bijvoorbeeld het risico op een infectie omdat je er niet met je handen aan gaat zitten pulken. Daarnaast veroorzaak je ook geen littekens omdat je te hard geknepen hebt. Een win-winsituatie dus. 

Dus ren naar de winkel of bestel de blarenpleister online en ervaar het bijna magische trucje zelf!


Blarenpleister Compeed bij Bol.com

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top