Haarverzorging

Micro bangs zijn in, zo style je ze

Micro bangs zijn in, zo style je ze

Een pony kan je in allerlei verschillende soorten laten knippen. Je kan gaan voor een langere pony, curtain bangs of zelfs micro bangs. Deze ultra korte pony is momenteel weer helemaal in! Zo style je ze.

Naar de zijkant 

Micro bangs kun je gewoon recht naar beneden dragen, maar een andere elegante manier om ze te stylen is door ze naar de zijkant te kammen. Om deze look te creëren kun je het beste een gel gebruiken om ervoor te zorgen dat het haar op de juiste manier blijft zitten. De look die je hiermee creëert is erg elegant en klassiek. Het heeft ook iets romantisch. Je kunt de rest van je haar vervolgens in een strakke staart of knot doen om alle focus op je pony te leggen.

Glad en elegant

Je kunt er ook voor kiezen om je micro bangs recht naar beneden te dragen, maar dan wel op een strakke en elegante manier. Gebruik een föhnborstel of een stijltang om de pony te stylen. Zorg ervoor dat het haar mooi glad is. Maak onderaan de bangs een lichte curve, zodat ze niet plat tegen je voorhoofd aan liggen. Zo creëer je een wat speelser kapsel. Gebruik een lichte hairspray om ervoor te zorgen dat je micro bangs mooi in model blijft. Wij zijn fan van deze lichte hairspray van Wella. Deze pony gaat mooi samen met een strakke staart.

Wavy

Je kunt gaan voor glad en stijl, maar je kunt je haar juist ook een beetje wavy maken. Hiermee creëer je een wat meer edgy look. Je kunt de waves over je hele hoofd doorvoeren zodat de pony mooi samenvalt met de rest van je haar. Gebruik voor deze look een salt spray. Probeer bijvoorbeeld deze spray van OGX. Föhn dit vervolgens droog en in model. Hierdoor geef je het haar ook wat meer textuur. Hiermee heb je een wat meer messy look die geschikt is voor iedere dag of bijvoorbeeld voor tijdens een festival.

Fringe

Heb je geen rechte pony maar heb je meer losse plukjes? Dan kun je gaan voor fringe. Hiermee creëer je ook een semi messy look. Het doet een beetje denken aan 'bed head'. Het ziet eruit alsof je gewoon zo wakker bent geworden. Maak met je föhn en/of krultang messy krullen over je hele hoofd. Met een textuurspray kun je je fringe wat textuur geven. Gebruik eventueel een sterk stylingproduct om ervoor te zorgen dat de plukjes mooi voor je voorhoofd blijven zitten.

Bron: Bustle
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top