Haarverzorging

Dit zijn dé vijf tips om je haren te laten groeien

Dit zijn dé vijf tips om je haren te laten groeien

Droom jij ook heel je leven al van de mooie lange lokken van Doutzen Kroes, Negin Mirsalehi of rapunzel? Helaas zijn we niet allemaal met lange lokken gezegend - misschien past het ook wel helemaal niet bij jouw gezichtsvorm -, maar er zijn zeker trucjes waardoor jij je haargroei kunt stimuleren. Uiteindelijk zal je geduld worden beloond. 

Benieuwd naar onze 5 haarverzorging hacks voor lange haren? Lees dan snel verder!

1. Masseer je hoofdhuid

Het klinkt misschien als veel moeite, maar het dagelijks masseren van je hoofdhuid heeft meerdere voordelen. Zo werkt het onwijs ontspannend waardoor je stresslevel daalt. Ook bevorder je jouw bloedsomploop wat op lange termijn de haargroei stimuleert.

2. Vermijd hitte

Dit is misschien een beetje het intrappen van een open deur, maar hitte beschadigt simpelweg je haar. Laat je haar dus aan de lucht drogen en zeg maar dag tegen je geliefde krultang, föhn en stijltang.

3. Was je haren maximaal 1x per week

Uitroepteken, uitroepteken, uitroepteken. De sulfaten in shampoo beschadigen de haarstructuur. Hierdoor wordt het zowel droog, dof als breekbaar en laat dat laatste nou net niet de bedoeling zijn wanneer we lengte willen creëren. Tuurlijk snappen we dat je niet met een vette coupe kunt rondlopen maar bouw het wassen van je haar zoveel mogelijk af.

 

4. Slaap op een satijnen kussensloop

De katoenen kussenslopen waar de meesten van ons op slapen, hebben een erg ruwe oppervlakte. Satijn is een fijne weeftechniek die ervoor zorgt dat er een soepele en glanzende stof ontstaat. Een satijnen kussensloop (klik hier) zorgt dus voor veel minder frictie, waardoor jouw haren minder snel pluizen en afbreken.

5. Investeer in een goede haarborstel

Hoewel ik altijd een hele bos verlies wanneer ik mijn haren borstel, kan een goede borsteltechniek toch voor haargroei zorgen – het stimuleert namelijk ook je hoofdhuid. Belangrijk is dan wel dat het een borstel van hogere kwaliteit is. De juiste borsteltechniek? Begin onderaan en werk langzaam naar boven.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top