Beauty

Dé geheime truc van make-up artiesten voor een frisse en heldere blik

Dé geheime truc van make-up artiesten voor een frisse en heldere blik

Hét product waar make-up artists bij zweren zal je misschien verbazen. Het is geen wonderrème, perfecte wenkbrauwgel of magische mascara. De basis voor een goede make-up look begint volgens make-up artist Vincent Oquendo namelijk bij helder en wit oogwit. Say what!

Hoe de make-up artists dit tijdens hectische fashion weeks bij modellen bereiken? Met behulp van een paar verhelderende oogdruppels. "Heldere, witte ogen laten je er direct uitgeslapen en fris uitzien. De ogen zien er stralend uit, ongeacht voor welke make-up look ik ga", aldus Oquendo. 

Aha! Daar kunnen we ons best in vinden. Wij hebben ons eens verdiept in het veelbelovende goedje, zodat jij dit niet meer hoeft te doen.

Heldere kijkers

Oogdruppels bevatten een lage dosering brimonidine, een ingrediënt dat roodheidsverlichtend werkt. Oogdruppels pakken selectief de gedeelten aan die rood zijn. In feite laat het product kleine witte vlekken ontstaan, waardoor het witte gedeelte van de ogen glinstert en oplicht. Het zou oogverzorgend zijn en dé reactie op een doffe, vermoeide uitstraling.

Bloeddoorlopen ogen wekken niet bepaald de meest frisse indruk, dat weten we allemaal. Maar de oogdruppels zouden niet enkel bedoeld zijn voor diegenen wiens nachtrust regelmatig verstoord wordt. Ook voor diegenen waarbij de oogkleur neigt naar gebroken wit of geel zouden de druppels wonderen verrichten en een matte teint ophelderen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 🦋 (@bellahadid) op

Kenners zweren bij dít merk

Verschillende make-up artists, waaronder Vincent Oquendo, zeggen fan te zijn van de oogdruppels van Lumify. Chris Marschall, Vice President Marketing en consumentengezondheidszorg van moedermerk Bausch + Lomb, laat weten wat het goedje precies doet: "Slechts één druppel begint binnen een minuut te werken en blijft acht uur zijn werk doen om de ogen er witter en helderder uit te laten zien." 

Een druppel van het spul blijft dus een dag lang zijn werk doen, maar kan indien gewenst vier keer per dag gebruikt worden. "Mijn ervaring is dat Lumify oogdruppels minder risico geven op bijwerkingen, zoals afname van de werkzame stoffen bij lang gebruik, of rebound-roodheid", aldus Marschall. Weten we dat ook weer.

Maar is het veilig?

Oogdruppels kunnen jeuk en gevoeligheid veroorzaken. Draag je contactlenzen? Dan dien je eerst je lenzen uit te halen alvorens het gebruik van de druppels, om vervolgens tien minuten te wachten voor je ze weer in doet. Indien je verhelderende oogdruppels samen met andere oogdruppels gebruikt, wordt ook aanbevolen minimaal vijf minuten tussen aanbrengen van de verschillende producten te wachten. 

100% veilige opties

Vind je verhelderende oogdruppels iets té gewaagd, dan kun je altijd nog voor een optisch oogverhelderend effect gaan.

 

Nude oogpotlood 

Trek met een nude kleurig oogpotlood een randje langs je onderste waterlijn. Waar wit soms te opvallend kan zijn, staat een nude kleur juist fris en zacht. Het resultaat? Een instant frisse blik!

Highlighter in binnenste ooghoek

Om de look af te maken, voorzie je de binnenste ooghoeken van een beetje glimmende oogschaduw of wat highligher. Wanneer je niet goed geslapen hebt, ziet deze plek bij je ooghoek er vaak donker en dof uit. Voor het mooiste resultaat blend je de highlighter goed uit voor en natuurlijk verloop. Voilà, een wakkere oogopslag!

Blauwe mascara 

Blauwe mascara kan het witte gedeelte van de ogen op laten lichten, doordat de blauwe tint in contrast staat met gele tinten in het oog. Voorzie je bovenste wimperrand van een likje blauwe mascara voor een instant eye brightening effect.

Krullen maar, die wimpers!

Tot slot: vergeet je wimperkruller niet! Voorzie je wimpers van een flinke krul door ze bij de aanzet, halverwege en bovenin te krullen. Door gebruik te maken van een wimperkrullen, creëer je een heldere, open blik zónder schaduwen bij je ogen. Je raadt het al: je oogwit lijkt direct witter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door beauty corner | Lashes & PMU (@beautycorner.ca) op

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top