Beauty

Magenta is de kleur van het jaar: zo verwerk je het in je make-up look

Magenta is de kleur van het jaar: zo verwerk je het in je make-up look

Magenta is de kleur van 2023. Het Pantone Color Institute heeft Viva Magenta uitgeroepen tot de kleur van het jaar. Magenta is een krachtige roze kleur die lekker opvalt! Wil jij de kleur van het jaar verwerken in je make-up? Wij geven je graag wat inspiratie.

Magenta lippen

De meest simpele manier om een roze kleur in je make-up te verwerken is door middel van lipstick. En alhoewel het een simpele techniek is, is het een bold statement. Een van onze favoriete magenta lipsticks is Flat Out Fabulous van Mac. Combineer de look met een neutrale ooglook en een egale huid zodat de lipstick de show kan stelen. Wil je toch iets meer aandacht aan de ogen besteden, dan kun je deze lipstickkleur mooi combineren met een klassieke zwarte eyeliner voor wat meer balans. Je kunt er ook voor kiezen om een ombré lip te maken. Breng dan alleen lipstick aan om het midden van je lippen en vervaag dit naar de randen toe met een kwast of met je vinger. Maak de look af met een doorzichtige gloss.

Magenta blush

Blush is weer helemaal terug. In 2023 dragen we minder contour en meer blush. En aangezien de kleur magenta een prachtige rozetint is, kun je deze kleur ook mooi dragen als blush. Deze kleur is vooral mooi voor donkere huidskleuren. Bij een lichtere huidskleur werkt magenta ook erg mooi, maar hier zal de kleur misschien wat heftiger ogen. Dit maakt het de perfecte kleur voor een statement look. Combineer de blush met een zachte ooglook en een doorzichtige lipgloss om de blush de ster van de show te maken. De Morphe vloeibare blush in de kleur Racy Pic is een van onze favorieten.

Magenta eyeliner

Als je een unieke look wil maken met magenta, kun je de kleur gebruiken als eyeliner. Om een magenta eyeliner zelf te maken, kun je een beetje setting spray mixen met een magenta oogschaduw. Breng dit aan met een eyeliner kwastje en laat dit goed drogen. Poeder het vervolgens af met een doorzichtige poeder om ervoor te zorgen dat je eyeliner mooi blijft zitten. Omdat je de eyeliner hebt aangemaakt met settingspray, heb je ook al een hoop extra lasting power! In het NYX Ultimate Shadow Palette in de kleur Festival zit een prachtige magenta die je hiervoor kunt gebruiken. Combineer de look met een neutrale lipkleur en een beetje magenta blush om de look af te maken.

Magenta oogschaduw

Tot slot kun je de kleur magenta toepassen in de vorm van een oogschaduw look. Vervaag een donkerdere tint in je arcadeboog en vervaag dit met een lichtere tint. Maak de look vervolgens af met een glitter oogschaduw en eventueel een eyeliner. Je kunt hier eigenlijk alles mee doen. Je kunt de look simpel houden of juist erg out of the box denken. De keuze is reuze! Deze look is niet compleet zonder een mooie glitter. De Mac Dazzleshadow in de kleur Can't Stop Don't Stop is echt een aanrader wat ons betreft!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top