Face & Sculpting

Dit zijn de mooiste plekken om blush aan te brengen voor een frisse look

Dit zijn de mooiste plekken om blush aan te brengen voor een frisse look

Blush gebruiken beauty lovers al jaren om hun wangen wat kleur te geven. Het product is een favoriet bij veel make-up artists om een frisse look te creëren. De plek op het gezicht waar de blush wordt aangebracht kan hier hét verschil maken. Op deze plekken kun je daarom het best je blush aanbrengen.

Op je jukbeenderen

Van jongs af aan worden we aangeleerd om blush aan te brengen op de appeltjes van onze wangen. Maar wist je dat dit juist niet de beste plek is om het product aan te brengen? Door het hier te plaatsen lijken je wangen juist boller en kun je ook wat ouder ogen. Door je blush aan te brengen op je jukbeenderen, geef jij je gezicht juist een lift. Dit oogt daarnaast ook erg natuurlijk omdat het hierdoor lijkt alsof je lekker in de zon hebt gezeten. De zon raakt jouw gezicht namelijk als eerst op de hoogste punten van je gezicht, waaronder je jukbeenderen. Breng daarom je blush aan boven je contour of bronzer en breng over je blush een beetje highlighter aan voor een mooie glow.  Maak een statement met een wat fellere blush zoals deze van Rude Cosmetics. Of ga voor een wat natuurlijkere kleur voor een no make-up look.

Op je neus

Blush aanbrengen op je neus klinkt misschien als iets dat tegen je instinct ingaat. Maar door hier een beetje blush aan te brengen lijkt het alsof jij net van een heerlijke strandvakantie terugkomt.  De sleutel tot succes bij deze truc is om maar een hele kleine hoeveelheid blush te gebruiken. We willen natuurlijk niet op een clown gaan lijken. Gebruik daarom de restanten die nog op je kwast zitten van het eerder aanbrengen van je blush. Breng vervolgens een beetje highlighter aan op je neusbrug en op het puntje van je neus voor een natuurlijke glow.

Op je lippen

Om je look helemaal af te maken kun je blush aanbrengen op je lippen. Door dezelfde kleur te gebruiken als die je op je wangen hebt aangebracht, creëer je een mooie samenhang in je look. Daarnaast ziet dit er erg natuurlijk uit. Gebruik hiervoor een crème blush zoals deze van Sisley.  Maak de look daarna helemaal af met een mooie doorzichtige gloss. En de highlighter op de cupidoboog mag ook zeker niet vergeten worden. Heb jij een donkere huid? Breng dan eerst een lipliner aan in een wat diepere tint dat je blush. Hierdoor vallen je lippen niet weg in de rest van je gezicht. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top