Beauty

Dit zijn mijn 3 favoriete niche parfums die betaalbaar zijn

Dit zijn mijn 3 favoriete niche parfums die betaalbaar zijn

Jarenlang besteedde ik niet al te veel aandacht aan mijn parfum. Je kon me uittekenen in Miss Dior Blooming Bouquet van Dior of Flowerbomb van Viktor & Rolf. Op zich niks mis mee maar ik wil op een gegeven moment wel eens wat anders; een geur die niet iedereen draagt of kent.

Ik ging op onderzoek uit naar wat ik lekker vind. Wat voor type je bent, speelt daarbij natuurlijk een rol. Ik heb zelf heel licht haar en een lichte huid dus erg kruidig of orientaals zal niet bij mij passen. Wel heb ik een zwak voor geuren die vanille-achtig zijn maar niet zo zoet dat je er misselijk van wordt. Ook fruitige geuren spreken mij aan.

Na heel wat ruiken, heb ik drie geuren gevonden waar ik helemaal dol op ben. Ik wissel ze nu een beetje af aan de hand van mijn stemming. Eigenlijk wil ik ze niet prijsgeven maar aan de andere kant is de kans niet zo groot dat ik je binnenkort tegenkom terwijl je 'mijn geur' draagt. Bovendien pakt bij iedereen een parfum anders uit. 

Hier zijn ze!


 

1. Milk Musk van Molton Brown

Mijn nieuwste favoriet is Milk Musk van Molton Brown. Dit is een heerlijke zachte geur die toch aanwezig is maar dan op de meest prettige manier die je kunt bedenken. Milk Musk doet, zoals de naam al zegt, denken aan melk en is poederig en warm. De topnoten zijn van peer en perzik waardoor de eau de toilette bij het opspuiten heerlijk fris, 'prikkelend' en een tikkeltje zoet ruikt. Deze noten worden opgevolgd door muskus, ambroxan en vanille. Muskus en vanille ken je waarschijnlijk wel, ambroxan vast niet. Het romige ambroxan is een synthetische versie van ambergris; een exclusief dierlijk product dat inmiddels in Nederland verboden is maar met ambroxan heel goed is te evenaren. De basisnoten zijn wit cederhout en tonkaboon. Milk Musk is een limited editon lijn van Molton Brown dus als de bovenstaande omschrijving jou aanspreekt, dan is dit de tijd om de geur aan te schaffen. Molton Brown is te koop bij Look FantasticSkins Cosmetics, Babassu en De Bijenkorf.

2. Philosykos van Diptyque

Toen ik vroeger vaak naar Parijs ging met vriendinnen, kochten we altijd kaarsen bij Diptyque. Leuk, maar nu zou ik me toch ook echt op de parfums focussen. Een hele fijne van Diptyque is bijvoorbeeld Philosykos. Centraal bij deze geur staat de vijg: een fruitsoort die niet alleen heerlijk smaakt maar ook bijzonder lekker ruikt. Voor Philosykos werden alle onderdelen van de vijgenboom gebruikt, dus ook de bladeren. Deze fruitige eau de toilette bevat net als Milk Musk van Molton Brown witte cedar en doet denken aan een zomerse dag tijdens een vakantie aan de Middellandse Zee. Hebben? Philosykos van Diptyque is te koop bij De Bijenkorf, Skins Cosmetics en bij de Diptyque winkel in Nederland. 

3. Pomegranate Noir van Jo Malone

Dit is een geur waar je van moet houden. Pomegranate Noir had ik altijd al in huis in de vorm van een geurkaars en toen bedacht ik me ineens dat ik 'm natuurlijk ook als parfum kan dragen. Misschien niet echt een geur die je zou combineren met iemand zoals ik maar daarom wel verrassend. Ook hier omschrijft de naam precies hoe de vork in de steel zit: granaatappel met een 'donkere twist'. De granaatappelpitjes worden vergezeld door frambozen en pruimen, rode peper, guaiac-hout en patchoeli. Het resultaat? Een geur die in het begin fris aandoet en langzamerhand haar houtige en kruidige basis onthult. Opvallend, maar geen klap in je gezicht qua intensheid. Jo Malone is te koop bij De Bijenkorf, Ici Paris XL en Douglas. 

 
Beeld: Trendalert x iPhone 11 Pro
Deel dit artikel
Back to top