Beauty

De perfecte wenkbrauwvorm bij jouw gezicht

De perfecte wenkbrauwvorm bij jouw gezicht

Je wenkbrauwen vallen net als je ogen meteen op. Het is daarom wel zo fijn om te weten welke wenkbrauwvorm nou het beste bij je past. Er zijn ook zoveel vormen van gezichten en wenkbrauwen. Vind maar eens de vorm die bij jouw gezicht past. Met de volgende tips kom je in ieder geval al een heel eind. 

 

Wenkbrauwvorm

Om niet te snel aan het epileren te gaan. Is het belangrijk om te weten welke gezichtsvorm je hebt om zo je wenkbrauwvorm te bepalen. Bij een lang gezicht wil je niet dat je wenkbrauw een flinke boog krijgt of zo hoog mogelijk zit. Zo krijg je namelijk een nog langer gezicht. Jij moet juist gaan voor een rechte, vlakke wenkbrauw.

Heb jij juist een rond gezicht? Dan is een goede 'knik' in je wenkbrauw perfect. Jij moet juist een niet te ronde wenkbrauw hebben, maar juist met een wat hoekerige vorm. 

Bij een vierkante gezichtsvorm past juist een ronde wenkbrauwvorm perfect bij je. Dit zorgt namelijk ervoor dat je gezicht wat zachter doet ogen. 

 

Wenkbrauwlengte

De juiste lengte van je wenkbrauw bepalen is heel belangrijk. Maar hoe doe je dit precies? Pak een potlood en houd deze omhoog langs je neusgat richting je haarlijn. Vanaf dit punt zou je wenkbrauw moeten beginnen. Om te weten waar je wenkbrauw moet eindigen, laat je het poloot diagonaal langs je neugsgat lopen. Deze moet richting je buitenste ooghoek. Als jouw natuurlijke wenkbrauw verder dan dit punt komt, dan kun je hem beter zo laten. Ga er dan verder geen haartjes epileren, want zo voorkm je dat het niet too much wordt. Als je juist je wenkbrauw wat langer wilt hebben, dan kun je zeker aan de slag gaan met een potlood. Teken dunne en vooral korte streepjes die lijken op je eigen haartjes. Veeg dit een beetje uit voor een mooi resultaat. 

 

Boog wenkbrauw

Om de perfecte wenkbrauwboog te bepalen, houd je een potlood naast je neusgat in ee nhoek van 45 graden. Hij gaat dan over je pupil heen. De boog zou op de plek waar het potlood de wenkbrauw raakt moeten zijn. Je natuurlijke wenkbrauwvorm weet precies hoe hij eruit moet zien, dus je hoeft niet (teveel) te peileren. Maak je dus geen zorgen over een te scherpe hoek of een te subtiele boog. 

 

Wenkbrauwkleur

Nu we de vorm van de wenkbrauw weten, gaan we door naar de juiste kleur. Hou je juist van een meer donkere kleur of ben jij meer van het lichte? Heb jij juist grijs of heel lichtblond haar, zorg dan voor een zacht gekleurde volle wenkbrauw in een asblonde kleur. Heb jij juist bruin of zwart haar? Vermijd dan vooral kleuren met een rode ondertoon en ga voor een askleur. Probeer je kleur haar zoveel mogelijk te matchen met je wenkbrauwen. 

 

Bron: Elle.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top