Beauty

Welke vorm ogen heb jij?

Welke vorm ogen heb jij?

Bij het aanbrengen van make-up of nepwimpers is het wel handig om te weten welke oogvorm je hebt. Wat bij de een heel mooi staat kan bij iemand anders misschien wel weer heel gek staan. Bij make-up gaat het namelijk niet alleen om de techniek, maar ook de kennis die je hebt. Lees gauw verder en kom erachter welke vorm ogen jij hebt!

 

Vorm ogen 

 

1.  Diepliggend

Bij iemand met diepliggende ogen is het wenkbrauwbot dominant aanwezig. Het lijkt alsof je ogen als het ware worden teruggeduwd onder de wenkbrauw. Vaak komen bij deze oogvorm de wimpers tegen het wenkbrauwbot aan. Om eventuele vlekken te voorkomen, is het niet verkeerd om een waterproof mascara te gebruiken.

 

2. Amandelvormig

Heb jij amandelvormige ogen? Dan heb je geluk. Deze oogvorm valt namelijk onder de zeven schoonheden. Zoals de naam al zegt heeft het oog de vorm van een amandel. De buitenste ooghoeken staat iets omhoog en de binnenste ooghoeken iets naar beneden. Je ziet er gelijk wakker uit. Dit trouwens ook de meest voorkomende oogvorm.

 

3. Hooded

In tegenstelling tot de amandelvormige ogen, komt deze oogvorm minder vaak voor. Hooded eyes worden ook wel hangende oogleden genoemd en hebben vaak een extra laagje huid over het bewegend ooglid hangen. Staan jouw buitenste ooghoeken naar beneden? Dan heb je een hangende oogvorm. Het ooglid valt niet zo erg op, waardoor make-up een beetje kan wegvallen. Nepwimpers kunnen dan mooi zijn om je ogen extra te benadrukken.

4. Monolid

Bij deze oogvorm liggen de ogen vaak wat minder diep vergeleken met andere oogvormen. Een monolid is één oppervlakte met weinig diepte en komt vooral veel voor in Azië. Het bewegend ooglid is goed zichtbaar en er is geen duidelijke arcadeboog zichtbaar. Om je ogen wat meer diepte te geven, dan kun je met oogschaduw een arcadeboog creëren.

 

5. Uitpuilend

Je ogen knallen eruit met deze oogvorm net als bij Leighton Meester. Je ogen zijn wat groter en staan wat meer naar voren vergeleken met amandelvormige ogen. Doordat het ooglid vaak wat groter is heb je meer ruimte om te spelen met oogschaduw. Met eyeliner kun je ook een prachtige look creëren.

 

6. Downturned

Met downturned eyes kun je een perfecte cat-eye wing maken. Net als bij realityster Paris Hilton lijken je ogen veel op die van de amandelvormige, alleen wijst je buitenste ooghoek net wat meer naar beneden. Door een wing te zetten trek je de buitenste ooghoeken omhoog voor een open blik. Als je houdt van nepwimpers, dan zijn de wimpers met een winged effect perfect voor jou.

 

7. Dicht bij elkaar

Zoals de naam al zegt staan de ogen net wat meer op elkaar. Er zit minder dan een oog-breedte aan ruimte tussen je ogen. Maar wie zegt er dat je geen ruimte kunt faken? Met wat make-up kun je je ogen optisch verder van elkaar af laten lijken. Breng bijvoorbeeld een licht glanzende kleur aan in de binnenste ooghoeken.

 

8. Ver uit elkaar

De laatste uit dit rijtje zijn de ver uit elkaar staande ogen. De ruimte tussen je ogen is groter dan de breedte van het oog. Misschien is je wel eens opgevallen dat veel modellen de ogen wijd uit elkaar hebben staan. Onder andere Kate Moss heeft deze oogvorm. Zoals je bij dicht bij elkaar staande ogen een glimmende oogschaduw aanbrengt, kun je bij deze ogen het beste een matte of donkere kleur gebruiken.

 

Bron: Lashaddict.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top