Beauty

Zo voorkom je dat je wenkbrauwharen uitvallen

Zo voorkom je dat je wenkbrauwharen uitvallen

Opgeteld hebben we meer dan 2000 wenkbrauwharen, extra vervelend dat we meestal al zien dat we wat missen als er een paar haartjes uitvallen. Door de producten die je gebruikt en simpelweg het weer is het onvermijdelijk om gedag te zeggen tegen sommige wenkbrauwharen. Gelukkig is er hoop want door deze tips houd jij een stuk meer wenkbrauwhaartjes bij je!

Waarom vallen de wenkbrauwharen uit?

Dat wenkbrauwharen van tijd tot tijd uitvallen is heel normaal. Het is een natuurlijk proces. Er zijn ook andere oorzaken waarom je wenkbrauwharen het niet zo lang volhouden op jouw gezicht. Soms is het je eigen schuld, namelijk: 

  • Wanneer je hebt teveel geplukt
  • Wanneer je te weinig vitamines binnenkrijgt
  • Als je haarzakje dood is (dit betekent dat je wenkbrauwhaartje nooit meer teruggroeit)
  • Bij stress
  • Bij veroudering

Wat kan je eraan doen?

Zoals ik eerder al zei is er niks mis met wenkbrauwharen die soms uitvallen. Het wordt pas een probleem wanneer je haarzakje dood of beschadigd is. Net zoals met het haar op je hoofd hebben je wenkbrauwhren ook een cyclus. De cyclus is vrij kort en duurt maar vier maanden. Na die vier maanden valt het haartje uit en komt er een nieuw haartje voor in de plaats. 

Wanneer jij je wenkbrauwen epileert of gewoon niet goed omgaat met je wenkbrauwen dan kan je haarzakje beschadigd raken of doodgaan. Gelukkig heb ik ook nog een paar tips: wees lief voor je wenkies! Net als elk ander deel van je lichaam verdient je wenkbrauw optimale zorg. Hoe je dat doet? Zorg in ieder geval dat je niet zelf aan je wenkbrauwen gaat zitten maar het laat doen door iemand die er verstand van heeft. Hier kan je terecht voor je wenkbrauwen in Amsterdam en Rotterdam. Houd in ieder geval in je achterhoofd dat schade niet altijd terug te draaien is!

Deze items zorgen voor je wenkbrauwen

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top