Beauty

Sea.Line Body Butter

Review - Een aantal weken geleden werd ik door MyStyle gevraagd deze body butter te testen van Original Cosmetics. Dit vond ik hartstikke leuk, maar om eerlijk te zijn had ik geen idee waar een body butter goed voor is. De naam zelf klinkt vreemd, waardoor ik me een beetje een belegd broodje voel. Als je net als ik niet zo veel weet van dit soort dingen en als je dit wel wilt, lees dan het volgende stuk, anders kun je dat overslaan en naar de alinea erna gaan.
Populair
Ik ben online gaan scrollen en zoeken naar informatie over body butters en blijkbaar ben ik een kluizenaar. Ik bedoel, ik had wel eens gehoord van body butters, maar ik had werkelijk geen idee dat die dingen zo populair waren.
Dus, wat heb ik erover weten te vinden? Body butters zijn een ontzettend goede manier om je huid te hydrateren en de meeste zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten (kijk altijd even op de achterkant naar de lijst). Je kunt ze voor allerlei doeleinden gebruiken, ze laten je er gezond uitzien, verminderen je rimpels (als je die hebt), littekens en striae. Body butters hebben een heerlijke geur en hydrateren zo ongeveer alles waar je het opsmeert. Je kunt ze gebruiken als aftershave, lipbalsem, make-up remover en zelfs voor massages!
‘Smeer niets op je huid wat je niet kunt eten’
Original Cosmetics produceert 100% natuurlijke cosmetica, hierbij wordt bedoeld dat de producten op een milieuvriendelijke manier gemaakt worden. Original Cosmetics is gecertificeerd door BDIH, Natural ICADA, Vegan en ECO Control. Zelf zeggen ze dat mensen tegenwoordig steeds vaker te maken krijgen met huidproblemen en allergieën. Volgens de Vrije Universiteit Amsterdam heeft één op de drie mensen een gevoelige huid en één op de tien een huidallergie. Één van de voornaamste oorzaken is het gebruik van producten die parfum, paraffine, parabenen of kleurstoffen bevatten. Om deze reden is het volgens Original Cosmetics belangrijk te kiezen voor natuurlijke cosmetica. Ze vatten het mooi samen door te zeggen: ‘Smeer niets op je huid wat je niet kunt eten’. Dit brengt ons gelijk weer terug naar het zijn van een belegd broodje.
[IMG01]


Earth en Sea
Original Cosmetics heeft twee productlijnen, Earth en Sea. Earth.line is gebaseerd op vitamine E, plant- en kruidenextracten, en plantaardige oliën. Deze lijn richt zich op het hydrateren van de huid. Sea.line bevat Dode Zee mineralen en richt zich op mensen met een gevoelige huid. Van Sea.line testte ik de Mineral Bio Body Butter en op de foto hieronder kun je de ingrediënten zien.
Original Cosmetics was zo vriendelijk om de meeste ingredienten in spreektaal om te zetten, maar als je meer wilt weten kun je naar deze site gaan.
Daarnaast ontving ik naast de butter een vel met instructies die mij vertelde dat het mogelijk is verschillende producten te combineren voor behandelingen die zich richtten op bepaalde huidproblemen. Zo is het advies om bij droge huid, de Body Wash, Salt Srub Oil en de Body Butter te combineren om je hiervan af te helpen. Alle behandelingen kun je hier vinden.
[IMG02]


Winter
En dan nog iets, in 2007 werkte Original Cosmetics samen met het tijdschrift Libelle om 45 lezer(essen) de kans te geven de Body Butter te testen. Over het algemeen waren ze behoorlijk positief, één lezeres vertelde: ‘Het geeft zeker het gewenste resultaat, ik heb een erg droge huid, dat is nu een stuk beter geworden. Van veel producten krijg ik uitslag, van SEA•LINE Mineral Bio Body Butter niet.’
Zelf vond ik het gebruik van de Body Butter ook prettig. Op het doosje waarin ik het ontving, staat dat het bedoeld is voor de droge en gedehydrateerde huid en na een aantal dagen had ik hier geen last meer van! De boter is niet heel dik, maar wel dikker dan een lotion, waardoor het zeer handig is om deze in de winter te gebruiken. Daarnaast is het ook nog eens niet op dieren getest, wel is er getest of er allergische reacties kunnen ontstaan na het gebruik van de boter en hiervan bleek geen sprake. Je zult met deze boter dus niet onaangenaam verrast worden.
[IMG03]

Natuurlijk kregen de lezer(essen) van Libelle en ikzelf dit product gratis om te testen. De body butter kost €19,95 en bevat 225 ml. Als je net als ik erg enthousiast geworden bent over dit product en je wilt het graag zelf testen, kun via deze link winkels bij je in de buurt vinden waar de producten van Original Cosmetics verkocht worden of je besteld ze online. Wanneer mijn huidige boter op is en ik vind het geld ervoor, ga ik deze zeker opnieuw halen!
Tekst en foto’s: Nadia Bouwsma
Nieuwsgierig naar meer eco fashion en andere duurzame lifestyle producten? Kijk op MyStyle.

Deel dit artikel
Back to top