Beauty

Dit zijn de mooiste make-up looks voor kerst 2023

Dit zijn de mooiste make-up looks voor kerst 2023

De kerst staat alweer voor de deur. Zodra je hebt bepaald wat je aan gaat doen, moet je enkel nog nadenken over hoe je je make-up gaat doen. Heb jij nog inspiratie nodig? Dit zijn de mooiste make-up looks voor kerst 2023.

Een klassieke rode lip

De meest klassieke make-up look voor de feestdagen is de rode lip. Deze look is makkelijk te combineren met vrijwel iedere outfit en er is voor iedereen een gepaste rode lipstick. Als je lekker op wil vallen met de kerst, maar niet te veel moeite wil doen, is dit de perfecte look voor jou. Hou de ogen en de rest van je make-up simpel om de focus puur op de lippen te leggen. Je kan de look uitbreiden door er een rode glitterlip van te maken, of door bijvoorbeeld wat glitter toe te voegen aan de ogen. Het is kerst! Glitter is dus zeker welkom.

Subtiele glitter

Over glitter gesproken, je kan met de feestdagen eigenlijk niet de deur uit zonder een beetje glitter. Als je je look liever om de ogen laat draaien, kun je gaan voor een oogschaduwlook met glitter. Breng een matte oogschaduw aan in de arcadeboog om een beetje diepte te creëren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een bruine oogschaduw of een kleur die mooi samengaat met je outfit en sieraden. Breng vervolgens met je vingers de glitteroogschaduw aan op het bewegend ooglid. Hierdoor krijgt deze meer pigment en wordt deze nog oogverblindender.

Wijn ogen

Nee, met wijn ogen bedoelen we niet dat je te veel wijn hebt gedronken. Wijntinten zijn prachtige kleuren om in je make-up te verwerken voor de feestdagen! Je kan hierdoor je make-up vrij simpel houden, maar alsnog erg feestelijk overkomen. Gebruik wijntinten op de ogen en maak een smokey eye. Je kan de look afmaken met een bijpassende lipstick en blush.

Siren eyes, maar dan feestelijk

Siren eyes is een make-up trend die dit jaar helemaal viral ging op TikTok. Het is een stoere en sexy look, maar ook zeker geschikt voor de feestdagen. Maar hoe maken we deze look kerstproof? Met glitter natuurlijk! Voer de look eerst uit zoals je normaal gesproken zou doen met een zwarte of andere donkere kleur. Voeg vervolgens glitter toe aan de binnenste ooghoek en het bewegend ooglid. Nu is je ooglook zowel sexy als feestelijk.

Suikerpruim make-up

Suikerpruim, ofwel sugarplum, make-up gaat ongetwijfeld een enorme trend zijn deze kerst. Het gaat hier om een mooie roze make-up look die gepaard gaat met een mooie glow en metallic oogschaduw. Deze kerst is het tijd om te shinen!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top