Beauty

⁠⁠Waarom je huid niet zonder vitamine c kan

⁠⁠Waarom je huid niet zonder vitamine c kan

Vitamine C is essentieël voor ons lichaam. We krijgen het dan ook dagelijks binnen. Maar wist je dat je gezicht er ook heel blij van wordt? De vitamine C die we consumeren, gaat er eigenlijk maar een klein gedeelte naar onze huid. Wij gaan je vertellen waarom je deze vitamine moet toevoegen aan je verzorgingsroutine!

 

Dit is waarom je huid niet zonder vitamine C kan

  • Wist je dat vitamine C een heel sterk antioxidant is? Deze neutraliseren oxidatieve stress en vrije radicalen. Die worden veroorzaakt door uitlaatgassen en milieuvervuiling, maar ook door de zon. 
  • Vitamine C houdt ons gezicht jong, doordat het fibroblasten activeert en de vorming van fibroblasten in onze diepere huidlagen. Dit zijn cellen in ons bindweefsel. Deze fibroblasten maken collageen en elastine aan. De collageen is een een belangrijk eiwit en elastine houdt onze gezicht elastisch. Het bindweefsel biedt stevigheid in onze gezicht. Door de vitamine C verminder je de afbraak van collageen en elastine. Het is belangrijk om de aanmaak te stimuleren, want aan het eind van je twintiger jargen neemt de productie gestaat af. 
  • Je voorkomt en verminder pgimentvlekken, doordat de vitamine het enzym tyrosinase remt. Dit enzym activeert melanocyten en dit zorgt ervoor dat je pigmentvlekken voorkomt. Daarnaast is de vitamine een perfecte zonbescherming.
  • Wist je dat vitamine C een ontstekingsremmende werking heeft? Het helpt bij het vervagen van rode vlekjes en is dus een mooie ondersteuning bij puistjes.
  • Je huidbarrière wordt versterkt en hiermee bedoelen we de bovenste huidlaag. Vaak wanneer deze beschadigd is dan heb je vaak een rode of droge huid die erg gevoelig is. De onderliggende oorzaak hiervan is vaak transpidermal water loss en dit is ook wel een proces waarbij je huid water verliest, doordat de barrière niet intact is. 

Kortom wanneer je vitamine C plaatselijk aanbrengt op je huid, wordt deze getriggerd om zichzelf te genezen door de productie van collageen en elastine te versnellen. Je gezicht gaat er weer veerkrachtig, vol en jeugdig uitzien. Precies wat we willen toch?

Hoe voeg je vitamine C toe aan je dagelijkse routine?

Vitamine C kun je dagelijks gebruiken in de ochtend vóór het aanbrengen van je zonbescherming. Het blijft het best bewaard bij een lage PH-waarde en daardoor kunnen sommige producten een prikkend gevoel veroorzaken, het is namelijk van zichzelf al 'zuur'. Vitamine C is namelijk een gevoelig ingrediënt. Ervaar jij dit? Laat je gezicht dan eerst even rustig wennen aan het product en bouw het langzaam op. Het product is het meest effectief vanaf een percentage van 4%.

 

 

 

 

 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top