Beauty

Dit is wat er gebeurt wanneer je vaker make-uploos de deur uit gaat

Dit is wat er gebeurt wanneer je vaker make-uploos de deur uit gaat

We geven toe: het kan eng zijn om je make-up te laten liggen en met een 'bloot' gezicht de deur uit te gaan. Dat is dan ook volkomen begrijpelijk, we zijn gewend aan dat ene likje mascara of die rode statement lipstick. Oh, en natuurlijk wat bronzer want we willen er wel levendig uitzien.

De meeste vrouwen moeten er niet aan denken om een voet buiten de deur te zetten zonder hun essentials. 'Mascara en concealer horen er nou eenmaal bij, anders lijk ik zo moe' hoor je vaak. Niet dat dat niet waar is, want áls we dan onze mascara een dagje thuis laten en beslissen deze niet op te doen, krijgen we vaak te horen of we wel goed hebben geslapen. Dat iedereen er anders uit ziet zonder make-up, is logisch. We brengen het dan ook niet voor niets aan! Door opmerkingen als deze of onzekerheid kan je gemakkelijk denken: ik ga echt nooit zonder make-up op weg. 

Toch zitten er een heleboel voordelen aan een aantal keer vaker zonder je make-up de deur uit te gaan. Welke dit zijn, vertellen we je graag.

Snooze

Voor onze make-up routine staan we, natuurlijk, altijd een tijdje eerder op. Hoelang je hierover doet kan verschillen, de één is na tien minuten klaar en de ander houdt ervan om fijn de tijd de nemen en hier dertig minuten over te doen. Zodra je stopt met het dragen van make-up hoef je hiervoor dus ook niet eerder op te staan en kan je langer blijven liggen. 

Snellere avondroutine

Voordat je in de avond je bed instapt is het afhalen van je make-up nog een hele klus. Je huid zo goed mogelijk reinigen voordat je kan gaan slapen, kan een tijdje duren. Wanneer je dus geen make-up op hebt, kan je na je skincare gelijk in bed kruipen en sta je geen halfuur voor de badkamerspiegel te boenen.

Je huid

Wanneer je de gehele dag door foundation, CC cream of concealer op je huid hebt dan kunnen je poriën hierdoor minder goed ademen. Zo kunnen deze verstopt raken, wat vaak zorgt voor onzuiverheden. Hierdoor is een goede reiniging van belang zodat je huid door de nacht heen goed kan herstellen. Tenzij je natuurlijk geen make-up op hebt. Zo kan je huid de hele dag ademen en ligt er geen laagje overheen. Zorg er wel voor dat je een dagcrème aanbrengt met spf, deze beschermt je velletje tegen zonnestralen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid) op

Zweten? Geen probleem

Je kent het wel: poederen, poederen en nog eens poederen. Wanneer de dag wat warmer is kun je, vooral met een oily huid, deppen en poederen wat je wilt maar het zweet op je gezicht gaat zich langzaam mengen met je make-up. Dit kan ervoor zorgen dat je huid enorm vettig wordt. Heb jij dus geen basis op, dan is dit zweten voor jou geen probleem en hoef jij je geen zorgen te maken over het goed zitten van je make-up.

Je wimpers worden langer

Het dagelijks dragen van mascara heeft meer impact op je wimpers dan je zou denken. Wanneer je deze een aantal dagen met rust laat en hier niks op aanbrengt, dan zul je zien dat je wimpers hiervan gaan groeien. Ze hebben de tijd om te herstellen van de mascara die je hier eerder op hebt aangebracht. Wil jij dus al een tijdje langere wimpers? Ga dan eens zonder mascara de deur uit.

'Zit alles nog wel goed?'

De badkamer check of je look nog wel goed zit, en er dan achterkomen dat je al de hele dag met lipstick op je tanden loopt, is verleden tijd. Wanneer je geen make-up op hebt, hoef jij je hier ook geen zorgen over te maken. 

Je leert meer van jezelf te houden

Zodra je elke dag make-up op hebt kan je gaan wennen aan je gezicht met deze producten. Wanneer je dan niks hebt aangebracht voelt dit wat gek. Je voelt je hierdoor misschien zelfs bloot. Althans, de meeste van ons. Dit is natuurlijk helemaal niet normaal, want jouw gezicht zonder make-up is je real look. Zodra je vaker zonder die look de deur uitgaat, of alleen al thuis niks op hebt, dan wen je hier steeds meer aan. Zo wordt je steeds wat zelfverzekerder over je 'blote' gezicht.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top