Face & Sculpting

Dit zijn concealer foutjes die ook jij onbewust maakt

Dit zijn concealer foutjes die ook jij onbewust maakt

Concealer, wat een wonderproduct is het toch. Het aanbrengen ervan is vrij simpel en het kan van alles bedekken. Toch zijn er veel manieren waarop je het product nog beter eruit kan laten zien dan het nu al doet!

Om ervoor te zorgen dat jouw make-up er iedere dag op zijn best uitziet, hebben we alle kleine concealer foutjes verzameld zodat jij ze nooit meer maakt.

1. Je brengt het aan onder je foundation

Concealer onder je foundation aanbrengen wordt vaak gedaan om zo veel mogelijk dekking te bieden maar dit is helemaal niet nodig. Foundation moet dienen als jouw basis en als die basis niet alles bedekt dan kan je daar vervolgens nog concealer op aanbrengen. Als je concealer aanbrengt na je foundation, zal je waarschijnlijk zien dat je veel minder nodig hebt dan je eerst dacht. Bespaar jezelf dus de moeite en breng eerst je foundation aan voordat je verder gaat met concealer. Zo creëer je trouwens ook een natuurlijkere look, omdat je minder make-up gebruikt.

2. Je gebruikt teveel concealer

In veel make-up video's op YouTube zie je vaak mensen hun concealer aanbrengen in een driehoek onder hun ogen. Dit ziet er misschien in de video mooi uit, maar de hoeveelheid product die wordt gebruikt is eigenlijk overbodig. Concealers hebben over het algemeen een hogere dekking dan foundation, dus je hebt hiervan ook veel minder nodig. Een paar stipjes onder je ogen zouden dus al genoeg moeten zijn om bijvoorbeeld de wallen van het afgelopen weekend weg te werken. Blijk je toch wat meer nodig te hebben? Geen probleem. Je kan beter met te weinig starten en dan meer toevoegen dan dat je gelijk met teveel begint. Zo voorkom je dat je make-up dik wordt en er onnatuurlijk uit komt te zien.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tarte Cosmetics (@tartecosmetics) op

3. Je poedert het niet af

Als je een natuurlijke glow wilt dan is poeder niet echt een product wat je snel zou pakken. Een materende poeder is natuurlijk het tegenovergestelde van wat je wilt voor een glowy look. Toch is bij concealer een poeder onmisbaar, vooral onder de ogen. Concealer heeft namelijk nogal de neiging om in de fijne lijntjes in jouw gezicht te gaan zitten, en dat wil je natuurlijk niet. Een klein beetje poeder aanbrengen onder je ogen is dus absoluut een aanrader als je concealer draagt. 

4. Je gebruikt niet de juiste kleur

Er zijn verschillende theoriën over welke kleur concealer je het beste kan gebruiken. Het hangt eigenlijk ook vooral af van waarvoor je concealer gebruikt. Als je concealer gebruikt om oneffenheden zoals puistjes te bedekken dan kan je het beste een kleur gebruiken die overeenkomt met jouw natuurlijke huidskleur. Op deze manier zorg je ervoor dat de plek die je probeert weg te werken mooi samensmelt met de rest van je gezicht, en daardoor dus minder opvalt. Wil je graag meer aandacht trekken naar een specifiek deel van je gezicht? Gebruik dan een kleur die één of twee tinten lichter is dan de kleur van je foundation. Zo creëer je een highlight.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Too Faced Cosmetics (@toofaced) op

5. Je gebruikt niet de juiste concealer voor jouw huidtype

Net als bij foundation, is het verstandig om jouw huidtype in je achterhoofd te houden bij het aanschaffen van een nieuwe concealer. Sommige concealers zijn bijvoorbeeld wat droger en zullen dus minder fijn werken voor mensen met een droge huid. Ook kan je onderscheid maken tussen welke concealer je het beste kan gebruiken op puistjes en onder je ogen. Vloeibare concealers werken het prettigst onder de ogen en zijn vaak ook minder droog. Crème concealers daarentegen zijn perfect voor oneffenheden en puistjes, maar werken minder goed onder de ogen. Om erachter te komen welke concealer voor jou het beste werkt, is het natuurlijk een kwestie van uitproberen. En om het mooiste resultaat te creëren mag een goede oogcrème ook zeker niet ontbreken!

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top