Gezichtsverzorging

Ceramiden zijn onmisbaar in een skincare routine voor de droge huid: dit is hoe je dit ingrediënt gebruikt

Ceramiden zijn onmisbaar in een skincare routine voor de droge huid: dit is hoe je dit ingrediënt gebruikt

Skincare kan best ingewikkeld zijn. Je krijgt te maken met een hoop verschillende ingrediënten die allemaal een ander doel hebben. Welke moet je nou echt gebruiken en welke kun je skippen? Ceramiden zijn wat ons betreft onmisbaar in je routine. Dit is hoe je het gebruikt.

Wat zijn cermiden?

Ceramiden zijn een belangrijk onderdeel van je huid. Je kunt het zien als het cement dat de bouwstenen van je huid bij elkaar houdt. Je hebt ceramiden nodig om je huid te beschermen, het dient namelijk als een barrière. Het houdt schadelijk vuil buiten en houdt hydratatie binnen. Ceramiden zijn een natuurlijk onderdeel van de huid, maar het kan ook gemaakt worden in een lab en aan skincare worden toegevoegd. Naarmate we ouder worden, maakt onze huid minder ceramiden aan. Om deze reden is het verstandig om dit ingrediënt toe te voegen aan je skincare routine. Ceramiden zijn er in negen soorten. Dit kan shoppen voor skincare met dit ingrediënt een beetje verwarrend maken. Het verschil zit hem in de structuur van de ceramiden. Uiteindelijk maakt het niet echt uit welke je gebruikt, ze functioneren allemaal hetzelfde.

De voordelen van ceramiden

Ceramiden zijn erg goed voor je huid. Maar waarom eigenlijk? Ten eerste vormt het een barrière op je huid. Dit beschermt je huid tegen schade van buitenaf. Deze barrière zorgt er ook voor dat hydratatie wordt vastgezet. De natuurlijke huidbarrière wordt door ceramiden ook hersteld waar nodig.

Dit ingrediënt is ook erg handig om te gebruiken wanneer je graag actieve ingrediënten wil gebruiken in je routine die misschien kunnen irriteren. Ceramiden gaan de irritatie namelijk tegen. Verder kan het de tekenen van huidveroudering verminderen, maakt het de huid zachter en gladder en kan het roodheid tegengaan. Tot slot is dit ingrediënt ook erg fijn voor mensen die last hebben van acne. Ceramiden kunnen de symptomen hiervan namelijk aanzienlijk verminderen.

Zo gebruik je ceramiden in je skincare routine

Ceramiden zijn terug te vinden in allerlei verschillende soorten producten. Denk hierbij aan serums, maskers, cleansers, toners en ga zo nog maar even door. Dit ingrediënt kun je wat ons betreft het beste gebruiken in de vorm van een moisturizer. Breng deze direct na het douchen aan. Zo ervaart je huid nog een beetje extra hydratatie. We raden ook aan om het product in de avond te gebruiken voordat je gaat slapen. Je kunt dit ingrediënt dus zowel in je avondroutine als in je ochtendroutine gebruiken. Gebruik het in de avond als laatste stap en in de ochtend voordat je SPF aanbrengt.

Bron: Bustle
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top