Gezichtsverzorging

Helpt water drinken acne voorkomen? Wij zochten het uit

Helpt water drinken acne voorkomen? Wij zochten het uit

Het is een vraag die tegenwoordig regelmatig voorbij komt: helpt het drinken van water bij het voorkomen van acne? Vaak vragen wij ons af waar alle celebrities hun gave stralende huidje vandaan komt en willen wij het geheim weten. En ja, veel water drinken is sowieso goed voor je, maar helpt het ook echt tegen acne? 

Hier is een simpel en snel antwoord op te vinden, namelijk nee. Of althans, er zijn nog niet genoeg bewijzen dan veel water drinken daadwerkelijk bijdraagt aan een huid zonder acne. Je huid hydrateert namelijk niet direct als jij water drinkt, zoals een crème dat bijvoorbeeld wél doet. Zoals eerdergenoemd, heeft het drinken van water uiteraard wel veel andere voordelen, die bespreken wij hieronder. 

Verbetert metabolisme

Het drinken van ongeveer 200 ml water op een lege maag, verhoogt de stofwisseling met maar liefst 30%. Het is daarom erg goed om 's ochtends voordat je gaat ontbijten te beginnen met een glas water te drinken. Zo help je jouw lichaam op weg naar een gezonde spijsvertering. 

Afvalstoffen verwijderen 

Het drinken van veel water zorgt ervoor dat jij de afvalstoffen die overblijven in je lichaam uitplast. Dit is een goed teken, want afvalstoffen worden het best verwijderd uit je lichaam via transpiratie, urine en ontlasting. Maar om deze afvalstoffen kwijt te kunnen raken, is er voldoende vocht nodig. 

Houdt de stofwisseling in gang

Als jouw lichaam niet genoeg vocht binnenkrijgt dan ontstaat er obstipatie (verstopping) en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als je te weinig drinkt, wordt de ontlasting namelijk droog en kan dit moeilijker door de dikke darm komen. Hierdoor ontstaat er obstipatie, en dat moeten we niet hebben. 

Voorkomt vergeetachtigheid 

Te weinig water drinken heeft ook invloed op je kortetermijngeheigen en aandacht. Genoeg water drinken verbetert namelijk vermoeidheid en het kortetermijngeheugen, het versterkt jouw aandacht en reactievermogen. Merk je dus aan jezelf dat je vergeetachtig bent? Naast vermoeidheid kan het er dus ook aan liggen dat je te weinig water hebt gedronken.  

 
Beeld: GettyImages
Deel dit artikel
Back to top