Gezichtsverzorging

5 x tips tegen een opgeblazen gezicht in de ochtend

5 x tips tegen een opgeblazen gezicht in de ochtend

Last van wallen onder je ogen of een opgeblazen gezicht in de ochtend? In plaats van een dikke laag concealer op de wallen onder je ogen smeren, kun je het probleem beter anders aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan betere skincare. Dit zijn 5 tips tegen een opgeblazen gezicht in de ochtend. 

Opgeblazen gezicht tip #1 - Gebruik elke avond een serum met vitamines

Goede skincare is een van de belangrijkste dingen om je huid aan te pakken. Voor een opgeblazen gezicht kun je het beste investeren in een serum met voldoende vitamines. Vitamines versterken je huid namelijk en exfoliëren ook, zodat je huid egaal blijft. Ook helpt het ontstekingen tegen te gaan, zeker als je een serum kiest met ingrediënten zoals antioxidanten, cafeïne en groene thee. Breng het serum iedere avond voordat je gaat slapen aan, het liefst met een jaderoller zodat het serum extra goed intrekt.

Opgeblazen gezicht tip #2 - Investeer in een goede oogcrème

Kalmerende oogcrèmes zijn ook dé lifehack tegen een opgeblazen gezicht en wallen in de ochtend. Pep je gezicht op met een serum met cafeïne of verzacht met ingrediënten als aloë vera en komkommer. 

Opgeblazen gezicht tip #3 - De jaderoller is je beste vriend

De gezichtsroller werkt ook fantastisch tegen een gezwollen huid. Leg een jade roller of rozenkwarts roller even in de koelkast en gebruik in de ochtend om de ergste zwelling onder je ogen tegen te gaan. Er zijn ook speciale rollers van metaal en zelfs ijsrollers die extra koud zijn en goed werken tegen een opgeblazen gezicht. Bye, bye, puffy face! 

ice roller

Gezicht Roller Siliconen bij Bol.com

Opgeblazen gezicht tip #4 - Slaap met een extra kussen

Naast skincare kun je ook je gewoontes aanpassen. Om een opgeblazen gezicht te voorkomen is het bijvoorbeeld goed om te slapen met een extra kussen onder je hoofd. Als je hoofd hoger ligt hoopt zich minder vocht op bij je ogen. Ook voorkomt het rimpels en zorgt het voor minder wallen. Kortom: win-win. Investeren in een goed kussen is dus geen overbodige luxe.

Opgeblazen gezicht tip #5 - Masseer je gezicht of neem een gezichtsmassage

Niet alleen je rug, maar ook je gezicht kun je laten masseren. Je kunt het ook zelf doen met een jaderoller of een guasha-steen. Masseer je gezicht altijd voorzichtig en werk van boven naar beneden en van binnen naar buiten. Doe extra voorzichtig rond je ogen. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top