Gezichtsverzorging

Wat is een serum en waarom gebruik je deze?

Wat is een serum en waarom gebruik je deze?

We weten allemaal wat de werkzaamheden zijn van bijvoorbeeld dagcrème en een face wash. Toch zijn er heel wat mensen die niet precies begrijpen wat een serum doet en waarom je deze nu eigenlijk gebruikt. Velen vergeten het dus ook aan hun skincare routine toe te voegen, terwijl een serum juist zo belangrijk is. 

Een schone en frisse huid heeft alles te maken met een goede reiniging. Zolang jij goed voor jouw velletje zorgt dan weet je zeker dat deze fijner aan gaat voelen. Een serum is dus ook zeker een must, maar wat is dit precies? En wat doet het voor jouw huid?

Wat is een serum?

Een serum is anders dan een dagcrème, waar veel mensen het mee vergelijken. Het heeft namelijk andere werkzame stoffen en is een stuk lichter en dunner. Je brengt het aan na je reiniging, en voordat jij je moisturizer aanbrengt. In een serum zitten namelijk krachtige ingrediënten die nog dieper in jouw huid trekken. Het bestaat uit kleinere moleculen met actieve bestanddelen. Deze is dus ideaal voor jouw velletje, omdat deze nog beter kunnen doordringen. Je huid neemt deze werkzame stoffen heel goed op.

Wat doet een serum met jouw huid?

Je kunt het hier en daar toch wel vergelijken met een moisturizer, de werking is namelijk ergens een beetje hetzelfde; het hydrateren en verzorgen van jouw huid. Toch zit er een verschil tussen jouw dagcrème en een serum, de crème is namelijk vaak een stuk voller en zorgt ervoor dat door de dag heen jouw huid is beschermd tegen stoffen van buitenaf. Dit doet een serum niet, deze is speciaal gemaakt om juist dieper in jouw huid te trekken zodat je alle werkzame stoffen goed opneemt en hier voordelen uithaalt, zoals minder last krijgen van rimpels, het verhelpen van pigmentvlekjes of het verminderen van roodheid. Dat zijn fijne bijkomstigheden van het hydrateren van jouw huid met een serum. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Skincare.com by L'Oréal (@skincare) op

Hoe vaak moet je dit gebruiken?

Net als jouw dagcrème is het een aanvulling van je skincare routine, de meeste mensen gebruiken het daarom twee keer per dag. Breng het aan voor dat jij jouw moisturizer gaat aanbrengen, anders ligt hier dus een barrière en komt jouw serum er niet goed doorheen. Wanneer jij jouw serum aanbrengt, is het fijn om dit eventjes goed erin te laten trekken voordat je met de rest aan de slag gaat. 

Serum op basis van jouw behoeften

Elk serum die tegenwoordig op de markt te koop is, heeft een ander doel. De één bevat veel vitamine C en de ander zit bomvol met antioxidanten. Daarom is het belangrijk om voor jezelf goed te bedenken wat jouw huid nodig heeft op dat moment. Een willekeurig serum zal niet doen wat jij nodig hebt dus kijk eens naar waar jij last van hebt. Of dit nu pigmentvlekjes zijn of roodheid, er zijn allerlei verschillende serums voor die vol zitten met goede ingrediënten. Ga dus altijd op zoek naar eentje die bij jouw huidtype past en die speciaal voor jouw gemaakt is.

Fijne serums

 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top