Gezichtsverzorging

5 x de beste tips om de wallen onder je ogen te verminderen

5 x de beste tips om de wallen onder je ogen te verminderen

Na een nacht slecht slapen is de kans groot dat je wallen onder je ogen hebt. Een flinke lading concealer over de zwarte kringen en het is opgelost. Alleen is concealer niet dé lange termijn oplossing voor je wallen.

Dit zijn de 5 beste tips om de wallen onder je ogen te verminderen zodat ze ook echt minder worden (en ja, ook als je chronisch last hebt van deze under eye-bags!).

Wallen onder je ogen tip #1 - Oogcrèmes met cafeïne of groene thee zijn je lifesaver

Cafeïne helpt je om de dag te beginnen en dan hebben we het niet alleen over je kop koffie. Eén van de ingrediënten die je wilt hebben in een oogcrème is namelijk cafeïne. Dit zorgt namelijk dat de zwelling een stuk minder is. Ook oogcrème met groene thee-extract kan op je lijstje. Dit zijn de beste oogcrèmes tegen wallen (en hieronder tippen we je de beste met cafeïne)

 

Wallen onder je ogen tip #2 - Zorg voor een extra kussen onder je hoofd als je gaat slapen

Goed slapen doet altijd wonderen en dat is voor wallen niet anders. Alleen zit een goede nachtrust van acht uur er misschien niet altijd in, zeker als je kinderen hebt. Een tip die wél makkelijk is door de voeren is een extra kussen onder je hoofd leggen. Als je hoofd wat hoger dan je rug ligt, heb je namelijk minder kans op vochtophopingen in je gezicht.

Wallen onder je ogen tip #3 - Let op met alcohol en zout

Ook slim: let op je alcoholgebruik. Na een avond net iets te veel drinken kan je gezicht namelijk meer gaan opzwellen. Genoeg water drinken tussen de wijntjes door helpt gelukkig al een beetje, maar geen of minder alcohol is natuurlijk altijd nét wat beter. Hetzelfde geldt voor te zout eten. Zorg dat je altijd voldoende water drinkt om het zout in je lichaam te compenseren.

Wallen onder je ogen tip #4 - Gebruik een jaderoller onder je ogen

Haal de jaderoller maar uit de lade, want deze fijne rollers voor je gezicht werken zeker tegen wallen. Het beste is om ze even in de koelkast of zelfs in de vriezer te leggen, zodat je gezicht nog meer wordt gekoeld. Vervolgens rol je voorzichtig van je binnenste ooghoek naar buiten en herhaal je dat een paar keer. 

Wallen onder je ogen tip #5 - Gebruik vitamine C voor je huid

Last van chronische wallen? Dan is vitamine C voor je huid een goede oplossing. Door vitamine C wordt je huid namelijk sterker, waardoor je er minder puffy uitziet in je gezicht. Ook producten met retinol kunnen hierbij helpen. Bye wallen! Let er overigens wel op dat het product geschikt is voor onder je ogen, want je wilt niet dat het gaat irriteren. 

 
Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top