Gezichtsverzorging

Zo kun jij rimpels rond je ogen voorkomen

Zo kun jij rimpels rond je ogen voorkomen

Ouder worden we allemaal, en daar komen (helaas) ook de nodige rimpels bij kijken. Niks aan te doen, dit hoort bij het leven. Al zijn er wél manieren waarop jij ervoor kunt zorgen dat jouw fijne lijntjes beperkt blijven. Je ogen zijn een mega belangrijk punt in jouw gezicht, en zijn ook heel veelzeggend. Ze kunnen stralen of juist niet, en vaak kun je al aan iemands ogen zien hoe degene zich voelt. Daarbij wordt huidveroudering vaak als eerste bij de ogen zichtbaar.

Dat wij goed moeten zorgen voor onze ogen is dus wel duidelijk. Een maskertje hier, een komkommertje daar. Maar een veel simpelere manier om goed voor je ogen te zorgen is de manier waarop jij je oog make-up verwijdert. Deze dagelijkse handeling moet erg secuur gedaan worden om jouw kijkers elke dag weer te laten stralen. Want geloof het of niet, er bestaat een goede en foute manier om je oogmake-up te verwijderen. Wij vertellen je hoe het dus wél moet!

Be gentle

Was allereerst, voordat jij je gezicht aanraakt, grondig je handen. Zo voorkom je dat er bacteriën op je hand zitten die je ogen kunnen beschadigen. Vervolgens is het erg belangrijk dat je niet heel hard gaat schrobben of wrijven. Dep zachtjes en maak ronde bewegingen. Dit is echt genoeg om je make-up te verwijderen. Het duurt dan misschien iets langer, maar wees geduldig. Liever iets langer over je ritueel doen dan rimpels krijgen, toch?

Nog een keer reinigen 

Wat de meeste mensen vergeten, is om de oog make-up remover ook te verwijderen. Of althans, de resten hiervan. Je kunt je voorstellen dat er na het verwijderen van je oog make-up nog resten overblijven op je huid. De ophoping van deze resten kan leiden tot huidveroudering, en dat is nou juist niet de bedoeling. Ga daarom nog een keer over je huid heen met een washandje met water, of doe wat water op een watje.

Laat weken 

De ogen laten weken met wattenschijfjes is een zachte en goede manier om je oogmake-up te verwijderen. Doe remover op je watjes en leg ze als komkommers over je ogen heen. Beweeg de pads voorzichtig voor ongeveer vijftien seconden lang. Je zult zien dat je make-up er gemakkelijk afgaat doordat je de watjes al even hebt laten weken op je ogen.

Hardnekkige make-up dubbel cleanen 

Waterproof oogmake-up krijg je eigenlijk nooit helemaal goed schoon door middel van een normale olie, of een andere make-up remover. Daarom is het soms extra belangrijk om je huidje een keer hardnekkig te cleanen met een olie die de restanten van je make-up ook verwijdert. Wat ook helpt, is bijvoorbeeld één keer per week een oogmasker.

Vouw je wattenschijfje op

Een beetje voor jezelf, en een beetje voor de aarde: vouw je wattenschijfjes op zodat je er niet meerdere hoeft te gebruiken. Het is hierbij belangrijk om nooit hetzelde deel van het watje te gebruiken, dan smeer je de make-up namelijk weer op je gezicht. Voor de onderste wimpers is het belangrijk dat je een neerwaartse beweging maakt, vouw je watje op en maak vervolgens een opwaartse beweging wanneer je jouw bovenste wimpers aanpakt.

Stay hydrated 

Het is mega belangrijk om je huid te hydrateren. Gebruik daarom na het reinigen van je ogen een hydraterende crème. Het vocht in de crème zorgt voor bescherming tegen fijne lijntjes en rimpels. Heb je geen oogcrème? Een gezichtmist of hydraterende toner werkt ook! Op deze manier laat je de huid rond de ogen elke dag weer stralen!

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top