Gezichtsverzorging

Hoe gebruik je castorolie en wat doet het voor je huid en haar?

Hoe gebruik je castorolie en wat doet het voor je huid en haar?

Castorolie staat bekend als een wonderolie. Het doet namelijk heel veel goeds voor je huid en haar. Zeker voor een droge of verouderde huid doet castorolie wonderen. Niet alleen voor je huid, ook voor je haar heeft castorolie veel voordelen. Hoe gebruik je castorolie en wat doet het precies voor je huid en haar? We vertellen je er alles over in dit artikel.

Wat is castorolie precies?

Castorolie is een olie die is gemaakt van de vruchten van de wonderboom Ricinus Communis. Door de bonen van deze vrucht te persen, ontstaat castorolie. De Egyptenaren en de Oude Grieken gebruikten deze olie al veel en dat is niet voor niks. Deze wonderolie heeft namelijk ontzettend veel goede eigenschappen. Zo werkt de olie ontstekingsremmend, maar gebruik je het dus ook voor cosmetische doeleinden. Dat klinkt goed, toch?

Waarvoor gebruik je castorolie?

Castorolie gebruik je voor verschillende dingen. Deze wonderolie is een natuurlijke vochtinbrengende olie en helpt bijvoorbeeld acne verminderen. Ook heeft het een anti-schimmelwerking, helpt het wondjes genezen en maakt het je haar voller en gezonden.

Castorlie voor je huid

Omdat castorolie een natuurlijk vochtinbrengende olie is, is het een hele goede moisterizer. Castorolie is rijk aan ricinolzuur en dit vetzuur hydrateert de huid. Hierdoor helpt deze wonderolie ook goed tegen rimpels. Je gebruikt het zowel op je gezicht als op je lichaam en is vooral geschikt voor mensen met een droge huid. Het is een vrij dikke olie, dus sommigen vinden het fijn het te verdunnen met bijvoorbeeld kokos- of amandelolie.

Ook helpt castorolie wondjes sneller te genezen. De antibacteriële werking en de hydratatie versnellen het genezingsproces en voorkomen littekens. Door de ontstekingsremmende en antibacteriële werking helpt castorlie ook erg goed bij acne. Klinkt als een echt wondermiddel, of niet?

castor olie kokos

Shop castorolie met kokos voor de huid bij LOOKFANTASTIC

Castorolie voor je haar

Castorolie is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je haar. Zo gebruiken mensen het als een natuurlijke conditioner voor droog of beschadigd haar. Dit komt ook weer door de hydraterende werking van de olie. Door het ricinolzuur word je haar flexibeler, waardoor het minder snel breekt. Zeker wanneer je je haar hebt geverfd is castorolie dus je redder in nood.

Ook wanneer je last hebt van haarschilfers of roos helpt castorolie. Masseer een beetje olie in op je hoofdhuid en je merkt al snel verschil. Meng dit wel weer samen met een andere olie, zodat je het makkelijker uitspoelt. Naast dit voordeel heeft castorolie ook het voordeel dat het je haar, wimpers en wenkbrauwen voller maakt.

castor olie conditioner

Shop conditioner met castorolie bij LOOKFANTASTIC

Andere voordelen castorolie  

We begrijpen wel dat castorolie een wonderolie is, want het heeft nog andere voordelen. Zo verstevigt het je nagels, verzacht het een zonverbrande huid en hydrateert het je droge lippen.

Zoals je ziet heeft castorolie niet voor niets als tweede naam wonderolie, wat deze olie doet enorm veel wonderen voor je huid en haar.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top