Gezichtsverzorging

Het belang van een strakke huidbarrière

Het belang van een strakke huidbarrière

De huidbarrière: de natuurlijke beschermlaag van je huid. Er zijn talloze skincare producten die beloven om 'm  strak te houden. Maar waar is dat eigenlijk goed voor? We hebben de gezondheidsvoordelen van een strakke buitenste laag voor je op een rijtje gezet.

Wat is de huidbarrière?

Allereerst, wat is het precies? Je huidbarrière is dus de buitenste laag van je huid. Hierin worden voortdurend nieuwe cellen gevormd. Cellen uit de onderste laag migreren naar de hoornlaag bovenin. Ze verliezen hun celkern en vormen zich in de buitenste laag als dode cellen. Je kunt de buitenkant van je huid dus een beetje als een muurtje zien. Het beschermt de lagen eronder tegen indringers van buitenaf. Daarnaast houdt het alle deeltjes die jouw huid nodig heeft goed bij elkaar.

Het belang van een strakke huidbarrière

Deze laag heeft dus wat belangrijke taken te vervullen. Vandaar dat het zo belangrijk is om er goed voor te zorgen. Is deze niet meer strak en juist beschadigd? Dan kunnen er vroegtijdige rimpels ontstaan en verliest je huid meer vocht. Ook kan het ervoor zorgen dat je nieuw vocht weer minder goed opslaat. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Een strakkere buitenste laag maakt het voor je skin dus makkelijker om gehydrateerd te blijven en het verouderingsproces nog eventjes op zich te laten wachten.  

Ook interessant: tips voor meer zelfvertrouwen

 

 

 

 

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top