Gezichtsverzorging

Dit is kojic acid en zo werkt het tegen pigmentvlekken op je huid

Dit is kojic acid en zo werkt het tegen pigmentvlekken op je huid

Na hyaluronzuur en niacinamide is er weer een nieuwe trend op het gebied van skincare, namelijk kojic acid. Dit kojinezuur zorgt ervoor dat de pigmentvlekken op je huid als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ook is kojic acid veel milder voor je huid dan andere huidexfolianten.

Dit is wat je nog meer wilt weten over kojic acid!

Dit is kojic acid

Kojic acid of kojinezuur is een zuur dat uit de natuur komt, namelijk van een Japanse paddenstoel. Door een bepaald stofje in het zuur, gaat het hyperpigmentatie tegen. Handig, want daardoor verdwijnen je pigmentvlekken dus wanneer je dit zuur (in milde vorm) op je huid gebruikt.

Waarom kojinezuur goed is voor je huid

Bij het woord 'zuur' denk je niet direct aan een product dat je op je gezicht wilt smeren. Toch is kojinezuur één van de meest milde producten die je voor je huid kunt gebruiken. Het verzacht de huid, het exfolieërt en voorkomt infecties. Kojic acid helpt vooral bij het verminderen van pigmentvlekken, maar het kan ook helpen bij acne. 

Wil je kojinezuur gaan gebruiken? Check dan goed of je huid er tegen kan en begin simpel. Gebruik een product waarin een lage dosis zit, zodat je eraan kunt wennen. Zeker als je een gevoelige huid hebt, is het slim om even een extra check te doen. Probeer het product eerst op de binnenkant van je arm en check of je geen irritatie krijgt na 24 tot 48 uur. En: vergeet nooit (een dagcrème met) SPF te gebruiken nadat je een zuur hebt gebruikt op je gezicht. Dat geldt ook zeker bij kojinezuur! 

3 x fijne producten met kojic acid 

kojic acid kojinezuur

Mario Badescu Whitening Masker bij Douglas.nl

kojic acid kojinezuur

Pure White Cosmetics Dark Spot Solution Brightening Serum – 1,5% Alpha Arbutin + 0,5% Kojic Acid bij Douglas.nl

kojic acid

PHB Ethical Beauty Gezichtsreiniging bij Douglas.nl

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top