Gezichtsverzorging

Dit is waarom je een product met hyaluronzuur moet gebruiken voor je huid

Dit is waarom je een product met hyaluronzuur moet gebruiken voor je huid

Je huid is je visitekaartje en het liefst wil je dat deze er stralend en gezond uitziet. Naarmate je ouder wordt, kan de elasticiteit afnemen en je velletje er dof uit gaan zien. Gelukkig zijn er een hoop dingen die je kunt doen. 

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen tijdens je zoektocht naar huidverzorgingsproducten of op een andere manier: hyaluronzuur oftewel hyaluronic acid (de Engelse benaming). Maar wat is het en wat doet het eigenlijk voor je velletje? Wij gingen op onderzoek uit!

Hyaluronzuur: wat is het?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die te vinden is in onze huid, ons bindweefsel en zelfs in de zenuwen. Het is een molecuul die gemaakt is van suiker en dol is op water. 

Hyaluronzuur: wat doet het?

Hoe jonger je bent, hoe meer hyaluronzuur je in jouw lichaam kunt vinden. Hyaluronic acid houdt van water en één gram van het goedje, kan maar liefst zes liter water binden. Het zorgt er dus voor dat je huid beter gehydrateerd wordt en deze zachter, gladder en jonger eruitziet omdat het lijntjes als het ware opvult door haar vochtvasthoudende werking. Een goed gehydrateerde huid, ziet er stralend uit en daarkan hyaluronzuur bij helpen. Omdat het een lichaamseigen stof is, is het voor elk velletje geschikt. Zelfs een acnegevoelige huid of een iemand die kampt met rosacea, heeft er voordeel van omdat het ontstekingen afremt.  

Hyaluronzuur en huidveroudering

Naarmate je ouder wordt, zal je lichaam minder hyaluronzuur aanmaken en dat is onder andere te zien aan de huid op je gezicht. Door producten te gebruiken die hyaluronic acid bevatten, kun je de eerste tekenen van het ouder worden inperken en behandelen. Het is dus een ideaal ingrediënt voor dertigers om mee aan de slag te gaan.

Fijne producten met hyaluronzuur

 
Beeld: Photo by Noah Buscher on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top