Gezichtsverzorging

Niacinamide is dé nieuwe skincare trend en dit is wat je daarover wilt weten

Niacinamide is dé nieuwe skincare trend en dit is wat je daarover wilt weten

Niacinamide is de nieuwe skincare trend. Deze wondervitamine zorgt er namelijk voor dat je huid goed intens wordt gehydrateerd, vermindert rimpels en verkleint je poriën. En dat zijn nog niet eens alle voordelen. Dit is wat je nog meer wilt weten over de nieuwe skincare trend niacinamide.

Wat is niacinamide precies?

Niacinamide is een vorm van vitamine B3. We weten natuurlijk allemaal dat vitamines goed zijn voor de huid. Zo beschermen producten met vitamine E bijvoorbeeld goed tegen de zon en luchtvervuiling. Vitamine B3, zoals niacinamide, heeft nog meer eigenschappen die onwijs goed zijn voor je huid. 

Dit zijn de voordelen van niacinamide voor je huid

  1. Het beschermt je huid tegen milieuschade; luchtvervuiling dus. Als je in de stad woont, is dat niacinamide zeker geen overbodige luxe.
  2. Niacinamide zorgt dat je huid intens wordt gehydrateerd. Zeker als je een droge huid hebt, is het een goed teken als er vitamine B3 in je favoriete dagcrème of moisturizer zit. 
  3. Het vervaagt pigmentvlekken op je gezicht
  4. Deze wondervitamine zorgt ervoor dat rimpels minder zichtbaar zijn. Tekenen van huidveroudering in je gezicht pakt niacinamide namelijk aan.
  5. Het verkleint de poriën en helpt tegen acne. Fijn, want niacinamide helpt dus niet alleen de droge huid maar ook de gevoelige en vette huid. De vitamine zorgt er namelijk voor dat de talg die je huid produceert wordt verminderd. Dat voorkomt weer puistjes.

Hoe gebruik je niacinamide in je dagelijkse skincare routine? 

Of je nu een droge huid hebt of een vette huid - eigenlijk heeft ieder huidtype baat bij niacinamide. Alleen hoe combineer je deze vitamine in je dagelijkse routine? Dat verschilt per huidtype. Bij een droge huid kun je een product met niacinamide het beste met hyaluronzuur combineren. Gebruik bijvoorbeeld een gezichtsreiniger met niacinamide en combineer dit met een nachtcrème waar hyaluronzuur in zit. Voor een vette huid die vatbaar is voor verstopte poriën, kun je het beste voor een hydraterende crème of toner kiezen met een lage dosis niacinamide.

Ook fijn om te weten: niacinamide is veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap en borstvoeding. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top