Haarverzorging

Dit is wat gember kan betekenen voor je huid en haar

Dit is wat gember kan betekenen voor je huid en haar

Als er één specerij trending is, dan is dat gember wel. Gember blijkt veel voordelen te hebben, voor van alles en nog wat. Van helpen met afvallen en menstruatiepijn verminderen tot aan cholesterol reduceren en het verbeteren van hersenfuncties. Gembershots, gemberthee en gembersap is dan ook met een goede reden in veel hippe tentjes verkrijgbaar.

Gember kan ook van veel waarde zijn als het gaat om het zorgen voor je huid. Wij vertellen waar je de specerij voor kan gebruiken en hoe.

Littekens vervagen

Gember heeft antioxiderende eigenschappen en een tonifiërend effect. Littekens die lichter zijn dan je natuurlijke huidskleur, kunnen daardoor worden vervaagd met deze bijzondere specerij. Dep een plakje verse gember op de plek van het litteken en laat het sap drogen op je huid. Doe dit twee keer per dag, iedere dag. Na een aantal weken zou je al verbetering moeten zien.

Huid verjongen

Collageen draagt bij aan een jeugdige uitstraling. Gember zorgt ervoor dat de enzymen die collageen afbreken, worden verzwakt. Dankzij het tonifiërend effect, egaliseert het ook je huid. Maak een gezichtsmasker door gelijke hoeveelheden gemalen of geraspte gember, citroensap en honing met elkaar te mengen. Smeer het op je gezicht, laat het 30 minuten lang intrekken en spoel het van je gezicht af. Gebruik dit masker elke twee weken en je huid zal stralen!

Cellulitis verminderen

Gember schijnt opgeblazenheid te kunnen tegengaan en daardoor kan het de zichtbaarheid van kuiltjes helpen verminderen. Maak een scrub van gember om je bloedsomloop te stimuleren en je huid een kleurtje te geven. Voor de scrub heb je 100 gram suiker nodig, 60 ml olijfolie, geraspte schil van een citroen en 2 eetlepels vers geraspte gember. Het overblijfsel kun je maximaal een week in de koelkast bewaren.

Haargroei stimuleren & roos bestrijden

Als je je haar lang en sterk wilt laten groeien dan komt gember ook goed van pas. Gember zorgt voor een verbetering van de bloedcirculatie naar je hoofdhuid. Goede bloedsomloop kan je haargroei stimuleren. Je haarlokken kunnen versterkt worden dankzij de hoeveelheid vitamines, vetzuren en mineralen dat gember bevat. Gember kun je ook gebruiken als je last hebt van roos. Natuurlijke gist en bacteriën veroorzaken deze schilfers op je hoofdhuid. De specerij houdt het natuurlijke gist en de bacteriën laag, dankzij de antiseptische eigenschappen.

Maak een haarmasker van gelijke hoeveelheden geraspte gember en jojoba olie. Masseer het goedje in je haar en focus je voornamelijk op je hoofdhuid. Na 30 minuten kun je het masker uitspoelen en je haar wassen.

Hopelijk kan jij de wonderen van gember ervaren met deze tips!

Beeld: Photo by Julia Topp on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top