Gezichtsverzorging

Dit is alles wat je moet weten over vitamine E en wat het kan doen voor jouw huid

Dit is alles wat je moet weten over vitamine E en wat het kan doen voor jouw huid

In de wereld van huidverzorging en make-up hoor je erg vaak hoe goed vitamine E is voor jouw huid. Het is een veel voorkomend ingrediënt in huidverzorgingsproducten dat heel veel voordelen belooft. Maar wat is vitamine E eigenlijk? En wat doet het precies voor jouw huid?

Dit is alles wat je moet weten over vitamine E en wat het kan doen voor jouw velletje.

Wat is vitamine E?

Vitamine E is een veel voorkomend ingrediënt in huidverzorging en dan met name in crème of olie vorm. Het wordt meestal synthetisch geproduceerd, maar de vitamine is ook terug te vinden in eten. Pompoen en avocado zijn bijvoorbeeld goede bronnen van vitamine E die gebruikt kunnen worden voor interne en externe voordelen. 

Wat doet vitamine E?

Vitamine E staat bekend om zijn beschermende voordelen. De vitamine vormt een laagje die jouw huid verdedigt tegen schadelijke stoffen van buitenaf - denk hierbij aan luchtvervuiling en de zon - en dit voorkomt irritatie en eventuele beschadigingen.Vitamine E in combinatie met vitamine C in zonbescherming zorgt ervoor dat het product extra effectieve is. Het beschermt zelfs vier keer beter dan zonnebrandcrème op zichzelf! Ook zorgt vitamine E ervoor dat hydratatie van huidverzoringsproducten beter opgenomen wordt in jouw velletje dankzij het beschermlaagje. Dit maakt jouw dagcrème dus veel effectiever.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door natural and organic skincare (@oneloveorganics) op

Hoe gebruik je vitamine E?

Bij het gebruik van vitamine E maakt men zich vaak zorgen om het verstoppen van de poriën. Bij te veel gebruik het inderdaad leiden tot puistjes en mee-eters en daarom bevatten huidverzoringsproducten vaak maar een kleine hoeveelheid. Omdat het lastig is om op een ingrediëntenlijst precies te zien hoeveel van een bepaalde stof ergens in zit, kan je het product het beste testen op je arm. Dit is vooral aan te raden voor mensen met een gevoelige huid. Als je een specifieke plek wilt behandelen dan kan je een product gebruiken met een grotere hoeveelheid vitamine E. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vitamine E capsule. Breng het product dan alleen aan op die specifieke plek. Merk je dat je huid rood wordt of krijg je puistjes? Dan is vitamine E waarschijnlijk niet voor jou weggelegd. 

Ben jij nu benieuwd geworden naar wat vitamine E voor jouw huid kan betekenen? Shop dan hier onze favoriete producten!

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top