Gezichtsverzorging

10x voedsel om te eten om jouw huid te laten stralen

10x voedsel om te eten om jouw huid te laten stralen

Er zijn veel verschillende manieren om voor jouw huid te zorgen. Je kan pillen slikken, huidverzorgingsproducten gebruiken en uit de zon blijven. Maar wist je dat je ook voor je huid kan zorgen door middel van eten?

Dit zijn de 10 voedingsmiddelen om in jouw dieet te verwerken voor een stralende huid.

1. Noten

Amandelen en walnoten zijn allebei erg goed voor je huid. Amandelen bevatten namelijk veel zink en selenium. Walnoten bevatten omega 3. Deze stoffen zijn allemaal onmisbaar voor een mooie stralende huid. Een hand vol nootjes als snack is dus zeker geen slecht idee.

2. Papaya

Papaya is erg goed voor de spijsvertering doordat er veel vitamine A en C in zitten. De gezondheid van jouw spijsvertering is terug te zien in jouw huid. Dus het eten van papaya is gezond voor de buitenkant en de binnenkant. Daarnaast zorgt het eten van beide vitamines ervoor dat jouw huid goed beschermd is tegen de straling van de zon.

3. Water met citroen

Water drinken is altijd goed voor de huid. Niet alleen voor de huid, ook voor het haar en de nagels. Het toevoegen van citroen biedt vitamine C en een lekker smaakje. Perfect voor iedereen die water niet lekker vindt en zichzelf aan wil leren om meer water te drinken

4. Avocado

Avocado zit vol met vitamine E, wat super goed is voor je huid. Het eten van twee tot vier avocado's per week kan al wonderen doen. Avocado toast als lunch dus?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Avocado Show ™ (@theavocadoshow) op

5. Vette vis

Vette vissen zoals haring, zalm en sardine bevatten allemaal omega 3. Omega 3 helpt jouw huid door irritatie te voorkomen waardoor je minder snel puistjes en roodheid krijgt. 

6. Oesters

Of je nou van oesters houdt of niet, er kan niet ontkent worden dat er veel voordelen zijn aan het eten hiervan erg goed voor je is. Er zit namelijk veel zink in. Dit mineraal houdt de structurele integriteit van de huid in stand. Ook zijn vitamine A, C en E en selenium terug te vinden in oesters. 

7. Pure chocolade

Chocolade? Ja, chocolade! Er zitten super veel antioxidanten in pure chocolade die je huid beschermen tegen schade van buitenaf. Trakteer jezelf en je huid dus eens in de zoveel tijd op een lekker stukje chocolade.

8. Drakenvrucht

Dragon fruit ziet er alleen niet super cool uit maar het heeft ook nog eens veel voordelen voor de huid. Dragon fruit bevat namelijk vitamine A, C en E en magnesium. Magnesium helpt met het in balans houden van hormonen. Dit kan het ontstaan van hormonale huidproblemen zoals acne voorkomen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Epic Gardening (@epicgardening) op

9. Lijnzaad

Het eten van lijnzaad zorgt ervoor dat je huid een betere weerstand opbouwt en hierdoor minder gevoelig wordt. Daarnaast is het ook erg gezond door de grote hoeveelheid proteïne, vezels en mineralen die in lijnzaad terug te vinden zijn.

10. Bessen

Blauwe bessen, bosbessen en frambozen bevatten allemaal een stof die met een moeilijk woord anthocyanidinen heet. Deze stof is erg belangrijk voor het behoud van collageen in de huid. Collageen is verantwoordelijk voor de elasticiteit van de huid, dit extra binnenkrijgen kan dus helpen om rimpels te voorkomen. Eetbare anti-aging dus!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top