Gezichtsverzorging

Dit is waarom je élke dag SPF moet smeren

Dit is waarom je élke dag SPF moet smeren

Wist jij dat schadelijke zonnestralen de belangrijkste oorzaak van huidveroudering is? Het maakt niet uit of je binnen of buiten zit: UV-stralingen gaan namelijk dwars door ramen heen. Zelfs als het bewolkt is! Water, zand, steen, beton en sneeuw reflecteren zonnestralen waardoor deze nog schadelijker worden. 

De buitentemperatuur heeft trouwens weinig te maken met zonkracht. Zonkracht bepaalt de hoeveelheid UV-stralingen van de zon. Bij zonkracht 3 is het al mogelijk om je te verbranden. Naast verbranden heeft teveel blootstelling aan de zon nog meer nadelen voor je huid en je lichaam. Daarom is het heel belangrijk om producten met SPF te gebruiken.

How to use

SPF bepaalt de effectiviteit van je zonnebrandcrème dus dat betekent dat je bij factor 50 minder snel kan verbranden dan bij factor 15. Smeer vooral ook niet te weinig. Wanneer je dit wel doet dan geldt de SPF aangegeven op de verpakking van het product niet meer.

Darnaast speelt ook jouw huidtype een rol. Een lichte huid heeft over het algemeen meer bescherming nodig dan een donkere huid. Op een warme zomerdag is 30 SPF echter voor iedereen het minimum. In de winter is een richtlijn voor de meeste mensen minstens 15 SPF. Daarnaast beschermt zonnebrandcrème je niet alleen tegen rimpels en de zon, het beschermt je ook tegen luchtvervuiling. Wat ook een dingetje om te onthouden is: zonnestralen kunnen ook nadelig voor je lichaam en je haar zijn. 

What to use?

Dus, wat kan je het beste gebruiken? Wij zetten al onze favoriete producten voor je op een rij. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top