Gezichtsverzorging

Dit zijn de skincare essentials voor een gecombineerde huid

Dit zijn de skincare essentials voor een gecombineerde huid

Skincare producten zijn vaak op een specifiek huidtype gericht. Maar veel mensen hebben een combinatie van huidtypes. Dus hoe stel je hier een routine voor samen? Wij helpen je graag! Dit is de perfecte skincare routine voor een gecombineerde huid.

Ochtendroutine

In de ochtend houden we de routine simpel maar effectief! De volgende stappen zijn wat ons betreft essentieel.

  1. Cleanser: Iedere skincare routine heeft een cleanser nodig, maar we raden niet altijd aan om deze ook in de ochtend te gebruiken. Voor mensen met een vettig of gecombineerd huidtype raden we dit wel aan. Je huid produceert terwijl je slaapt talg. Je kan daardoor wakker worden met een vettige huid. Om dit te verwijderen kun je een milde cleanser gebruiken. Wij raden de Foaming Facial Cleanser aan van CeraVe.
  2. Serum: In de ochtend is het goed om je gezicht wat extra hydratatie te geven op de plekken waar dit nodig is. Een serum op basis van hyaluronzuur is hiervoor het beste. Onze favoriet is deze van The Inkey List.
  3. Moisturizer: Na serum is het tijd voor moisturizer. We raden aan om te gaan voor een moisturizer die niet te rijk is en dus snel intrekt. Deze moisturizer van The Ordinary is erg fijn voor een gecombineerde huid.
  4. Zonnebrand: Tot slot is het tijd voor zonbescherming. Ja, ook in de herfst en winter raden we aan om dit te doen. Voor een gecombineerde huid raden we deze zonnebrandfluïde van La Roche Posay aan. 

Avondroutine

In de avond is er meer ruimte voor speling. Nu is het tijd om jezelf en je huid een beetje extra te verwennen.

  1. Make-up remover: Als je make-up draagt, begint je routine altijd met het verwijderen hiervan. Onze favoriete remover voor ieder huidtype is Garnier Micellair Water.
  2. Cleanser: Of je nou net je make-up eraf hebt gehaald of niks op hebt gehad, je volgende stap is altijd cleanser. Hiermee verwijder je de make-up die er misschien met de eerste reiniging niet af is gegaan en ander vuil dat op je huid terecht is gekomen. Door vuil dagelijks te verwijderen, voorkom je verstopte poriën. Hiervoor kun je dezelfde cleanser gebruiken als die je in de ochtend gebruikt.
  3. Exfoliant: Een keer per week raden we aan om je gezicht ook te exfoliëren. Hiermee verwijder je dode huidcellen zodat deze niet in je poriën gaan zitten. Omdat je huid gecombineerd is, raden we aan om je exfoliant te focussen op de vettige huid, maar pak ook zeker de droge huid mee. Salicylzuur is hiervoor een top ingrediënt. The Ordinary heeft hier een erg geschikt product voor.
  4. Gezichtsmasker: Om jezelf extra te verwennen, kun je een keer per week een maskertje doen. Omdat je een gecombineerde huid hebt, kun je doen aan multi-masking. Dit houdt in dat je meerdere maskers gebruikt, allemaal met een ander doel. Gebruik er bijvoorbeeld eentje die gericht is op de vettige huid en eentje op de droge huid. Gebruik ze tegelijk of wissel ze af.
  5. Serums: Om je huid nog een keer een extra boost te geven, kun je nu een serum gebruiken. Gebruik het serum dat je in de ochtend gebruikte nogmaals, of ga voor een ander soort serum met een ander doel. Ga bijvoorbeeld voor retinol of een ander actief ingrediënt dat jou kan helpen bij specifieke huidproblemen.
  6. Moisturizer: Als laatste stap kun je je moisturizer weer gebruiken. Ga hier voor dezelfde moisturizer die je in de ochtend hebt gebruikt. Je kan ook kiezen voor een nachtcrème die wat rijker is, maar dit is zeker geen must.
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top