Health

Dit is wat je het beste als ontbijt kan eten als je moe bent

Dit is wat je het beste als ontbijt kan eten als je moe bent

Word je wakker maar ben je nog steeds niet uitgerust? Dan zou je ontbijtje kunnen helpen. Nee, geen koffie. Eten is namelijk onze belangrijkste bron van energie. Met deze lekkere ontbijtjes geef jij jezelf een head start!

Als je moe bent in de ochtend dan kan het verschillende oorzaken hebben. Zo kan het heel goed dat jij niet genoeg uurtjes slaap hebt gepakt of juist te veel. Heb je veel aan je hoofd? Dat kan ook een oorzaak zijn. Logischerwijze zijn ontbijtjes niet het enige wat je te doen staat. Het is wel een goed begin. 

Moe? Verwerk dan dit in je ontbijt

De oorzaak van je moeheid kan in van alles zitten. Het enige wat zeker is, is dat je lichaam jou iets probeert te vertellen. 

1. Bananen

Eet je bananen? Dan doe je het goed. Het fruit is namelijk goed voor je weerstand, je spijsvertering en je bloedsuikerspiegel. Ook helpen bananen je opstarten in de ochtend. Ze zitten namelijk bomvol B-vitaminen en magnesium. Ook suikers heeft bananen genoeg. Die suikers geven je een energieboost. Let wel op: rijpe bananen betekenen meer voor je dan groene bananen. Zorg dat je banaan geel is en bruine vlekjes heeft. Zo weet je dat het zetmeel is omgezet in suiker die je op de juiste manier kan verteren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rachel Bodden 🌸 (@breakfastlover.rachel) op

2. Chiazaden

Chiazaden komen van de chiaplant. Deze wordt vooral verbouwd in Zuid-Amerika maar de zaden zijn populair over de hele wereld. De chiazaden zitten bomvol goede stoffen waardoor het nu een superfood label heeft gekregen. Het leuke aan chiazaden? Ze nemen vloeistoffen op. Nadat de zaden zijn verteerd, groeien ze 10 keer hun grootte in jouw buik waardoor je een stuk langer vol blijft. Doordat jij je langer vol voelt is een dip na je ontbijt verleden tijd.

3. Avocado

Wie kent deze superfood niet? De avocado bevat bijna alles wat jij nodig hebt om een goede start te maken. Ook bevat de superfood veel vezels, iets wat je helpt om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Eet jij avocado? Dan houd jij het daarbinnen stabiel zodat je voor een lange energie hebt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Avocado Show (@theavocadoshow) op

4. Komkommer

Na je slaap heb je vloeistoffen nodig. Dat is logisch. Dat jij je moe voelt, kan komen door het feit dat je een lichte uitdroging hebt na het slapen. En waar zitten komkommers helemaal vol mee? Juist ja! Water. Een cracker met hummus en komkommers als ontbijt is hierom dus geen slechte zaak. 

5. Amandelen

Amandelen zijn één van de gezondste noten die je tot je beschikking kan hebben. Amandelen zitten namelijk bomvol vitamine E, wat goed is voor je huid en je zenuwen. Ook zitten de noten vol met vitamine B, deze vitamine zet je eten om in energie. Logisch dat amandelen ook in dit rijtje zitten. 

Met deze dingen is elk ontbijt een feestje

Een geslaagd ontbijt? Kijk dan hieronder.

 

Weet je wat ook helpt tegen vermoeidheid? Een heerlijk glas water. Dit is hoeveel je ervan moet drinken per dag

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top