Interior

De 5 feng shui elementen die jij kan toepassen in jouw woonkamer

De 5 feng shui elementen die jij kan toepassen in jouw woonkamer

Het is belangrijk dat positieve energie kan vloeien in jouw stulpje. Energie of 'Chi' die gunstig is, beweegt langzaam en dwaalt door een ruimte. Slechte chi beweegt snel en in een rechte lijn. De 3000 jaar oude filosofie die we kennen als Feng Shui, leert ons hoe de omgeving invloed kan hebben op de energy flow en ons geluk.

De basis van Feng Shui gaat om het toepassen van de vijf elementen -  metaal, hout, aarde, vuur en water - in jouw interieur door ze op de juiste plek in een ruimte neer te zetten. Hoe jij dat kan doen leg ik aan je uit!

Blauwdruk van je woonkamer

Om te beginnen met het toepassen van Feng Shui, moet je alle spullen wegdoen die geen functionele, esthetische of emotionele functie vervullen. Rommel in je huis verstoort namelijk de natuurlijke vloei van de energie.

Wanneer je huis opgeruimd is, maak je een schets van je woonkamer. Een soort van blauwdruk van de muren en alles wat zich in deze ruimte bevindt. Het maakt niet uit welke vorm jouw living room heeft, probeer deze zo goed mogelijk te verdelen in 9 gelijke delen. Ga vervolgens in het midden staan van de kamer.

Vind het noorden

Download een kompas app om het noorden te vinden in het midden van je kamer. Geef dan aan op jouw schets waar het noorden, zuiden, oosten en westen is. Vervolgens geef je aan waar het noordoosten, noordwesten, zuidoosten en zuidwesten is. Je kunt de bagua kaart gebruiken om een ruimte te analyseren en met behulp van decoratieve elementen de Chi te verbeteren.

Metalen element

In het westen en noordwesten van jouw woonkamer doe je goed om metalen elementen te plaatsen. Denk aan sculpturen, kunst of objecten van elk soort metaal zoals koper, ijzer, zilver of goud.

 

Houten elementen

In het oosten en zuidoosten beïnvloed je de Chi met het element hout. Deze is terug te vinden in meubels van hout, binnenplanten, bloemen en in landschap beelden.

 

Aarde elementen

In het noordoosten en zuidwesten moet je volgens de regels van Feng Shui voorwerpen plaatsen die van de aarde vandaan komen. Denk aan aardewerk, edelstenen, as van wierook, marmer, graniet en ook beelden van het landschap.

 

Vuur elementen

In de zuidelijke hoek kun je een open haard plaatsen, kaarsen aansteken of spelen met licht in de vorm van wand-, vloer- en tafellampen.

 

Water elementen

Als laatste hebben we water elementen nodig in onze woonkamer. Bijvoorbeeld een aquarium, tafelfontein of een afbeelding van stromend water.

vidaXL Binnenfontein met LED-verlichting bij BOL.com

Beeld: Photo by Curology on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top