Interior

Dit zijn 5 trucs waarmee jij verschillende houttinten in huis kunt combineren

Dit zijn 5 trucs waarmee jij verschillende houttinten in huis kunt combineren

Het is een beetje tricky en daarom wagen sommige mensen zich niet eraan: het combineren van verschillende soorten houttinten in één kamer. Jammer, want wanneer het goed gebeurt kan het best én hoef je dus niet bepaalde meubels en accessoires over te slaan omdat het niet zou passen in het geheel bij het inrichten.

De grote truc is een soort van continuïteit creëren of juist dingen 'op te breken'. Maar hoe doe je dat? Wij geven je vijf tips hoe je te werk kunt gaan!

1. Kies een dominante tint

Een houttint moet de boventoon voeren. Of dit nou jouw parketvloer is of de grote eettafel in de keuken: ga voor zoveel mogelijk hout in een soortgelijke kleur maar overdrijf het natuurlijk niet. Kleinere meubels of accessoires in een andere tint kunnen daarnaast gebruikt worden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door OBJECTS BY CAMILLA VEST (@objects.nyc) op

2. Let op het patroon en de afwerking

Matchen de kleuren niet maar het patroon (de vorm van de houtnerven) of afwerking (glanzend of mat) van het hout wel? Dan is dat de gemene deler die je kunt aanhouden bij het inrichten van de rest van de ruimte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fantastic Frank Real Estate (@fantasticfrank) op

3. Ga voor een gelijke onderliggende toon

Hout heeft een koele of een warme ondertoon en door te kiezen voor tinten uit dezelfde familie, stel je toch een geheel samen. Ga voor zoveel mogelijk houtsoorten met dezelfde ondertoon om een geheel te creeren maar een houten doosje van het andere kleurtype mag best.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Historiska Hem (@historiskahem) op

4. Speel met contrast

Je kunt ook voor deze tactiek gaan waar je juist de uitersten opzoekt qua houttint en textuur. Zet bijvoorbeeld een donkere walnoothouten tafel gerust op een lichte eikenhouten vloer. Het lijkt totaal niet op elkaar en past daarom juist heel goed samen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door colin king (@colinking) op

5. Breek het geheel op met een vloerkleed

Dit is misschien wel de veiligste en dus de slimste optie. Een vloerkleed maakt van alles sowieso één geheel - en is dus sowieso erg aan te raden in bijvoorbeeld de woonkamer - maar door het plaatsen van een vloerkleed op een houten ondergrond en daar een houten tafel op te plaatsen, hoef je verder niet na te denken over welke soorten hout goed samen passen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mäkleri & Interiör i Göteborg (@alvhem) op

Beeld: &Tradition
Deel dit artikel
Back to top