Interior

10 x te gekke interieurwinkels in Amsterdam

10 x te gekke interieurwinkels in Amsterdam

Soms ben je echt toe aan iets nieuws in je huis. Gelukkig barst Amsterdam van de toffe interieurwinkels, dus daar hoef jij je in ieder geval geen zorgen om te maken. Wat nieuwe accessoires of meubels kunnen je stulpje al snel een hele andere uitstraling geven. 

Maar waar moet je nou zijn voor de mooiste interieurspulletjes? Wij zochten voor jou 10 te gekke interieurwinkels uit in Amsterdam; voor als je in de hoofdstad woont of binnenkort een bezoekje gepland hebt. Laat je dus vooral inspireren.

1. Mobilia 

In het hart van Amsterdam bevindt zich de interieurwinkel Mobilia. Gaat jouw hart sneller kloppen van designstukken van merken als Gubi, Carl Hansen, Vitra en Ligne Roset en heb je ook de portemonnee of de wilskracht om even flink te moeten sparen voor het item van jouw dromen? Dan is dit de plek waar je moet zijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Valerio Zeno | Phalerieau (@phalerieau) op

2. 131 Design

Wat vroeger ook wel STØV werd genoemd heet tegenwoordig 131Design. Deze winkel is uiterst geschikt voor als je op zoek bent naar een mooi cadeau dat je geeft tijdens een housewarming of verjaardag. De accessoires in deze winkel hebben stuk voor stuk een Scandinavische touch. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 131DESIGN (@131design) op

3. Fest 

Vorige week schreven we al over deze nieuwe interieurwinkel van het Nederlandse merk Fest. Ben jij dol op een strak en modern design? Dan zit je hier op de juiste plek! De items ogen misschien prijzig, maar het fijne is dat het merk juist wel betaalbaar is in vergelijking met soortgelijk design.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door festamsterdam (@festamsterdam) op

4.  Sissy-Boy

Dit merk kennen we vast allemaal wel. Toch voegen we hem toe aan het lijstje, omdat hij zeker niet kan missen! Bij Sissy-Boy vind je namelijk zoveel moois dat je het absoluut niet kan overslaan tijdens je speurtocht naar leuke items voor in huis. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sissy-Boy (@sissyboy1982) op

5. Bolia

Dit Scandinavische designmerk heeft alles wat je zoekt op interieurgebied als je graag naar de noordelijk gelegen landen kijkt voor inspiratie voor in huis. Van de meest waanzigge eettafels met marmeren blad tot mooie vaasjes om jouw versgekochte bloemen in te plaatsen. De prijzen zijn niet zo hoog als bij Mobilia maar weet wel dat dit niet het goedkoopste merk is. Gelukkig kun je ook al blij de deur uitlopen met een kaarsenhouder van nog geen drie tientjes. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door New Scandinavian Design (@boliacom) op

6. Decor Amsterdam

Ben jij gek op kleur en prints? Dan moet je zeker een kijke nemen bij Decor Amsterdam en doe dat vooral regelmatig want elk seizoen restylen ze hun showroom om de klant geïnspireerd te houden. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door DECOR AMSTERDAM (@decor.amsterdam) op

7. Van Dijk en Ko

Heb jij geen zin om veel geld uit te geven, maar ben jij toch dringend opzoek naar een nieuw meubelstuk? Dan is van Dijk en Ko een achte aanrader. Hier scoor je namelijk de leukste vintage meubels. De winkel bevindt zich in een grote loods in Amsterdam Noord. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Van Dijk & Ko (@vandijkenko) op

8. Made.com

Deze te gekke online interieurshop heeft al een tijdje een winkel in Amsterdam. Afgelopen jaar opende hun nieuwe filiaal in de Raadhuisstraat (vlakbij een store van Bolia) en hier kun je terecht als je ook reuze nieuwsgierig bent hoe een bepaald meubel nou in het echt is. Heb je een item op het oog? Wees er dan snel bij want items worden niet in supergrote hoeveelheden geproduceerd. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MADE.COM (@madedotcom) op

9. LYKKE

De interieurwinkel Thuyskamer opent een tweede winkel en die noemen ze Lykke. De winkel oogt ook erg knus en geeft je het gevoel van een echte huiskamer. Je hebt hier zowel schattige accessoires voor in huis als kleding en sieraden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door - LYKKE - (@lykke_amsterdam) op

10. Gekaapt

Tot slot Gekaapt. Hier vindt je voornamelijk frisse merken die stuk voor stuk eerlijk, mooi en duurzaam zijn. In de winkel hangt een fijn en knus sfeertje en je kunt er naast items voor in je huis ook hartstikke leuke cadeaus scoren!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Conceptstore GEKAAPT (@gekaaptamsterdam) op

Beeld: Ligne Roset
Deel dit artikel
Back to top