Interior

8 x de allermooiste stukken voor jouw interieur met webbing

8 x de allermooiste stukken voor jouw interieur met webbing

We voelden 'm al een beetje aankomen en we kunnen inmiddels wel stellen dat het weer een trend is op het gebied van interieur: webbing. Voor deze vlechtwerkmethode wordt met behulp van riet een raster van rondjes of vierkantjes gecreerd die stoelen, kasten, lampen en andere meubels en accessoires siert.

Designers als Thonet en Pierre Jeanneret gebruikten het vlechtwerk jaren geleden al in hun ontwerpen en anno 2019 is deze methode weer helemaal je-van-het op het gebied van interieur. Natuurlijk kun je even flink gaan sparen en voor de originele designs gaan van de eerdergenoemde interieur ontwerpers maar gelukkig zijn er ook een hoop andere merken die met de vlechtmethode aan de haal gaan op een goede manier. Wij geven je wat tips welke merken op het gebied van interieur je even in de gaten moet houden als je webbing ook mooi vindt én welke items wij zouden shoppen!

HK Living

Eén van onze favoriete interieur merken van Nederlandse bodem heeft het helemaal begrepen voor 2019. Ze hadden al een aantal items in hun collectie met webbing en voor dit jaar is deze nog eens uitgebreid. Van bankjes tot stoelen en kasten met webbing: wij vinden alles even prachtig. 

HK Living kast met webbing bij WonenMetLef.nl

HK Living stoel met webbing bij WonenMetLef.nl

H&M Home

Jawel, ook H&M heeft door dat webbing helemaal on trend is op het gebied van interieur. Op dit moment bevat hun Home collectie namelijk producten voorzien van webbing zoals een coole stoel (duidelijk geinspireerd op die van Pierre Jeanneret) en een bankje. 

Bankje met rotan zitting bij Hm.com

Made.com

Dit merk op het gebied van interieur heeft een steeds wisselende collectie bestaande uit kleinere oplages die gemaakt worden door een grote groep verschillende ontwerpers. Op dit moment is bij Made.com de Reema collectie te koop bestaande uit een bed, garderobekast en een dressoir voorzien van webbing. Het bed is onze favoriet!

Reema tweepersoonsbed, eiken en riet bij Made.com

Westwing

Deze interieur webshop ken je waarschijnlijk van de speciale sales maar hun ze hebben ook een permanente collectie die ze verkopen op WestwingNow.nl bestaande uit bekende merken én hun eigen lijn. De Vienna serie staat in het teken van webbing en bevat onder andere een mooie tafellamp en binnenkort ook een coole sideboard. Hebben!

Tafellamp Vienna bij WestwingNow.nl

Sideboard Vienna bij WestwingNow.nl (binnenkort verkrijgbaar)

IKEA

Een ietwat vreemde eend in de bijt - dit is namelijk webbing met een vierkant patroon - maar daardoor niet minder leuk. De Stockholm interieur collectie van 2017 van IKEA bevatte een prachtige kast met webbing die ons hart heeft veroverd. In Nederland is de kast niet meer bij het Zweedse woonwarenhuis te krijgen maar als je het niet erg vindt om een stukje te rijden, dan kun je 'm in Duitsland gewoon nog bij IKEA shoppen.

Stockholm 2017 kast bij IKEA.de

Design House Stockholm

Een iets duurder merk dan de eerder genoemde maar dan heb je ook wat. Toen wij de Air Sideboard zagen met webbing waren wij op slag verliefd. Je legt er wat duiten voor neer maar wij vinden het o zo waard! Verkrijgbaar in het wit, hout en zwart met webbing en met deurtjes die gemaakt zijn van verschillende vakken, is de kast een blikvanger in jouw huis.

Design House Stockholm Air Sideboard bij Eijerkamp.nl

Beeld: H&M Home & HK Living
Deel dit artikel
Back to top