Interior

7x de leukste ideeën voor foto’s aan de muur

Doordat alle onze telefoons voorzien zijn van goede camera’s en we de hele dag door van alles en nog wat op de gevoelige plaat vastleggen is het ouderwetse afdrukken van foto’s en albums plakken na vakantie verleden tijd geworden.

Ongelofelijk zonde dat die herinneringen aan dat ene feestje, die vakantie met vriendinnen of die lunch met je moeder nooit het daglicht zien. Gelukkig kun je met een fotowand niet alleen blijven genieten van de mooie en leuke momenten uit je leven, maar brengt het ook direct enorm veel gezelligheid aan die kale muur in je interieur.

Collage
Verzamel zo veel mogelijk van je favoriete foto’s en maak er op de computer een collage van. Laat deze collage vervolgens printen op een groot stuk canvas en je hebt direct een enorm schilderij vol te gekke herinneringen. Ben je meer een doe het zelver? Dan kun je ook aan de slag gaan met afgedrukte foto’s en lijm om van je muur één gigantische collage te maken. Druk bijvoorbeeld je favoriete foto's bij Reclameland af op stickers en ga aan de slag met je muur. 

Touw
Span van de ene kant van de muur naar de andere kant een touw om een leuke fotoslinger te creëren.  Met gouden of houten knijpers hang je het touw vol met foto’s. Je kunt ook van boven naar beneden werken. Hang touwtjes aan de muur en laat ze op verschillende punten stoppen. Aan het einde van het touw bevestig je de foto. Ook kun je de foto’s een beetje over elkaar heen laten vallen. Door de gelaagdheid in de foto krijgt de wand een speels effect.

Lijstjes
Misschien de meest bekende uit het rijtje, maar daarom niet minder mooi. Je kunt er namelijk alle kanten mee op. Missmatch en varieer in grote en vorm van lijstjes voor een creatief gevoel of pak het minimalistisch aan en ga juist voor zwarte lijstjes van hetzelfde formaat die je samen een geheel laat vormen. Ook kun je spelen met de grote en kleur van de foto’s.

Clipboards
We kennen ze vast allemaal nog wel van schoolreisjes. Met een klembord op pad en de vragen op de lijst beantwoorden, maar clipboards zijn perfect als je iets creatiefs wil toevoegen aan het interieur. Hang een aantal borden aan de muur en klem daar je favoriete foto’s op. Ook leuk om af te wisselen met kleine posters of tekeningen.

Washi tape
De gekleurde rolletjes washi tape lenen zich perfect voor creatieve muurdecoraties. Houdt het simpel en gebruik bijvoorbeeld zwart tape om de hoekjes van de foto aan de muur te plakken. Ga all out met alle verschillende kleuren tape en omlijst bijvoorbeeld je foto’s. Het leuke van dit tape is dat je zelf aan de slag kunt gaan en niet vast zit aan een vorm.

Knijpers
Niet alleen handig om je kleren buiten mee aan het wasrek te laten drogen, maar ook een leuk alternatief voor de bekende fotolijstjes. Spijker een aantal houten knijpers op verschillende hoogtes aan de muur en kies vervolgens de leukste foto’s uit om op te hangen aan je wand. Gebruik knijpers in verschillende kleuren en materialen voor een extra kleurrijk effect.

Rekje
Pinterest staat bol van de koperen en gouden wandrekjes en met name een rekje in de studeerkamer lijkt favoriet. Je kunt een dergelijk paneel aan je muur hangen, maar ook nonchalant tegen de wand zetten. Met knijpers of clips hang je er je favoriete foto’s aan. Ben jij iemand die toegangskaartjes, ansichtkaarten en andere souvenirs van je vakanties bewaard? Dan kun je ook die aan het rekje bevestigen. Zo ontstaat er een gezellig moodboard aan je wand.

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top