Interior

Dit zijn 5 fouten die je kunt maken bij de inrichting van een kleine slaapkamer

Dit zijn 5 fouten die je kunt maken bij de inrichting van een kleine slaapkamer

Als je in de Randstad woont dan is de kans groot dat je een niet hele grote slaapkamer hebt. Dat is helemaal niet zo erg, zolang je daar maar rekening mee houdt tijdens de inrichting van de ruimte.

De inrichting van een kleine slaapkamer verloopt net even wat anders dan eentje van een ruimer formaat. Maar wat zijn nou de fouten die je kunt maken hierbij? Wij namen ze even onder de loep! 

1. Te veel spullen in de ruimte

Less is more, zeker bij de inrichting van een kleine slaapkamer! Plaats enkel spullen in de ruimte die een functie of een bijzondere betekenis hebben voor je. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat de kamer er snel rommelig uitziet en dat wil je natuurlijk niet op de plek waar je slaapt. 

2. Niet rekening houden met de verhoudingen

De kamer is klein dus bij de inrichting hiervan moet je daar rekening mee houden. Dit betekent overigens niet dat alles petieterig moet zijn maar sta er wel bij stil dat je niet én een groot bed én grote nachtkastjes én een grote fautieul erin kunt zetten. De inrichting van een kleine slaapkamer draait om een slimme balans. 

3. Geen handige opbergruimtes hebben

Niet alleen een kast is een plek waar je spullen in kunt opruimen, er zijn zoveel meer plekken waar je dingen kwijt kunt: sta hier bij de inrichting van een kleine slaapkamer bij stil. Koop bijvoorbeeld dozen die je onder het bed kunt schuiven of een bankje voor aan het voeteneind waar ook bergruimte in zit. 

4. Niet gebruik maken van de verticale ruimte

Maak bij de inrichting van een kleine slaapkamer vooral veel gebruik van de verticale ruimte. Oftewel: ga de hoogte in met kasten, plaats planken op de muur en hang verticale kunstwerken op om de ruimte van vloer tot plafond te benadrukken. 

5. Geen aandacht besteden aan verlichting

Slechte verlichting doet natuurlijk niks voor de ruimte en zeker bij de inrichting van een kleine slaapkamer kan het voordelen hebben om hier even wat extra aandacht aan te geven. Een plafondlamp is onmisbaar maar door verschillende lichtbronnen te gebruiken, bijvoorbeeld aan de wand, kun je de ruimte optisch vergroten. 

Beeld: Photo by Yasmine Boheas on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top