Interior

Dit zijn 5 trucs om jouw slaapkamer een 'hotel chic' uitstraling te geven

Dit zijn 5 trucs om jouw slaapkamer een 'hotel chic' uitstraling te geven

De slaapkamer moet boven alles een plek zijn waar je tot rust kan komen maar het kan geen kwaad om er écht even iets moois te van maken. Ben jij dol op de chique uitstraling van hotelkamers? Dan zijn er een aantal trucs om hetzelfde bij jou thuis te bewerkstelligen. 

Wij hebben de nodige research gedaan om een hotel chic slaapkamer te kunnen creëren. Het kost even wat tijd en moeite, maar van het resultaat zal je écht plezier hebben. Want wie wil nou niet elke dag slapen in een prachtige kamer waar jij je in een mooi boetiekhotel waant?

1. Het bed

Dit is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van de kamer. Ga voor een zo groot mogelijk exemplaar voorzien van een mooi hoofdbord (het liefst uitgevoerd in een luxe stof als velours). Boxsprings genieten de voorkeur. Voorzie het bed van mooi bedlinnen - Crisp Sheets is bijvoorbeeld één van onze favorieten. Je zou denken dat je flink wat kussens op bed moet plaatsen maar twee per bed (dus vier voor een tweepersoonsbed) is voldoende. Nadat je in het bed geslapen hebt, vouw je de dekens netjes open zodat je bed eventjes 'kan luchten'. Daarna plaats je de deken weer volledig over het matras en zet je de twee kussens rechtop tegen elkaar aan tegen het hoofdbord. Breng eventueel een kleine deuk aan in het midden door er zachtjes op te drukken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sanders (@hotelsanders) op

2. Kies kleur

Oké, standaard hotels hebben vaak witte muren maar daar gaan wij natuurlijk niet voor! Wij willen een chique uitstraling bewerkstelligen net als in mooie boetiekhotels en dat bereik je door een kleur op de muur aan te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een 'rijke' tint als donkerblauw of juist zacht saliegroen. Kies een paar accentkleuren om het gevoel van de ruimte nog luxer te maken.

3. Behang

De kamers van een mooi boetiekhotel zijn vaak voorzien van een mooi behang op tenminste één wand en dat is met reden: het is dé manier om een sfeer neer te zetten. Ga voor een cool grafisch patroon of juist een variant met dieren of planten erop. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Grand Pigalle Hotel (@grandpigallehotel) op

4. Kunst

Is het je al eens opgevallen dat hotelkamers vaak kunst op de muur hebben hangen? Natuurlijk is niet élk schilderij of elke print hiervoor geschikt. Ga je voor moderne (een abstracte print) of klassieke kunst (een geschilderd bloemstuk)? Sta hier goed bij stil want dit heeft een groot effect op uitstraling van de ruimte.

5. Verlichting

Licht is natuurlijk erg sfeerbepalend. Kies dus voor verschillende lampen die verschillende plekken in de ruimte belichten en die bij voorkeur dimbaar zijn. Ook de looks van een lamp zijn belangrijk. Een armatuur van zwart met gouden accenten in een unieke vorm draagt een stuk meer bij aan de luxe look van een kamer dan een doorsnee plafonniere van de bouwmarkt. Niet dat betaalbaar per definitie slecht is - kijk maar eens naar de collecties van H&M Home - maar durf wat gewaagdere keuzes te maken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Hoxton (@thehoxtonhotel) op

6. Andere meubels en gordijnen

Mocht je ruimte in de kamer over hebben voor nachtkastjes, een kledingkast, een stoel en een bureautje; maak hier dan ook gebruik van. Ga voor een bepaald gevoel bij het kiezen van de meubels zodat je eenheid creëert zonder dat je alles van eenzelfde collectie hoeft te kopen. Vergeet vooral niet de kamer te voorzien van mooie gordijnen. Stoffen exemplaren stralen luxe uit. Plaats ze tot aan het plafond en zorg dat de gordijnen liever iets te lang dan te kort zijn. Als ze wat over de grond slepen dan is dat bijvoorbeeld helemaal niet erg. 

Beeld: Hotel Grand Boulevards paris
Deel dit artikel
Back to top