Interior

Zo zorg je dat een kleine slaapkamer groter lijkt

Zo zorg je dat een kleine slaapkamer groter lijkt

Altijd al gedroomd van een grote slaapkamer, maar is jouw slaapruimte beperkt tot 10 vierkante meter? Dan zul je de ruimte slim moeten inrichten. Geen paniek, de volgende trucs zorgen ervoor dat je kamer er veel groter uitziet dan dat hij in werkelijkheid is. 
 

1. Herhaal kleuren en patronen

Hou je van een bepaalde kleur? Of ben je verliefd op een patroontje? Maak daar dan gebruik van. Door een kleur of patroon te herhalen in je interieur creëer je de illusie van eindeloze grenzen. Gebruik dezelfde kleur of een print voor de muur, de gordijnen en zelfs meubels. Bijvoorbeeld het hoofdeinde van je bed of een stoel. 

2. Kies kleuren op basis van licht

Heeft je kamer veel ramen en bevinden die zich op het zuidwesten? Dan heb je veel licht en kun je best kiezen voor felle kleuren. Krijgt je kamer weinig zonlicht? Dan doe je er goed aan om te kiezen voor lichtere kleuren. Heldere, luchtige kleuren reflecteren meer natuurlijk licht en helpen de ruimte te openen, waardoor je kamer groter lijkt dan ie in werkelijkheid is. 

3. Plaats spiegels strategisch

Wil je meer ruimte creëren? Dan is het slim om je spiegel tegenover het raam te plaatsen. Hierdoor reflecteert hij meer licht en lijkt de ruimte groter. 

4. Hang gordijnen hoger

Bevestig de stangen van je gordijnen daar waar de muur het plafond raakt, in plaats van net boven het raam. Hiermee creëer je meer lengte en lijkt de ruimte groter. 

5. Kies meubels in verhouding

Kies meubels die in verhouding staan tot de ruimte. Let ook op de hoogte. Wanneer je meubels laag houdt, voelen plafonds hoger aan. Maar wees niet bang om de ruimte met meubels te vullen. Meubels laten de ruimte juist groter aanvoelen.
 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top