Interior

DIY: Zo tover je de IKEA broodtrommel om tot een nachtkastje!

DIY: Zo tover je de IKEA broodtrommel om tot een nachtkastje!

Een DIY op z’n tijd kan nooit kwaad. Vooral als je een eigen huisje hebt, zoek je graag nieuwe spullen voor je interieur. Nou, waarom kopen als je het ook zelf kan maken? En een DIY hoeft niet moeilijk te zijn. Dit trendy nachtkastje zet je namelijk heel easy zelf in elkaar.

Het liefst wil je een interieur, waar iedereen vol bewondering naar kijkt. Liever niet zo’n ‘dertien in een dozijn’ gestijlde ruimte dat lijkt op elk ander interieur, maar een interieur met unieke items. Als je zelf graag dingen in elkaar knutselt voor het interieur, dan wil je deze DIY vast ook proberen. Op TikTok gaat een DIY rond, waarin mensen een nachtkastje maken van een wel heel bijzonder product. All you need zijn twee broodtrommels van IKEA. Huh? Het klinkt bizar, maar van dit product kun je écht een kastje knutselen.

Dit heb je nodig

· 2 IKEA (MAGASIN) broodtrommels
· Houtlijm
· Meubelverf
· (Gouden) meubelpoten
· Schroevendraaier

Zo maak je een nachtkastje van de IKEA broodtrommel

Deze DIY met de IKEA broodtrommel is niet puur weggelegd voor de ervaren knutselaar. Het is namelijk heel makkelijk. Allereerst neem je de twee broodtrommels en leg je voor het beste resultaat de broodtrommel op de ondergrond, met de onderkant naar boven gericht. Vervolgens smeer je de onderkant van beide broodtrommels in met houtlijm. Plaats nu voorzichtig de ene broodtrommel bovenop de andere en verzwaar de boel met bijvoorbeeld een paar dikke boeken. Laat je kasten op deze manier even opdrogen, zodat je zeker weet dat het goed vastzit.

Daarna kun je je nachtkastje een kleurtje geven. Zet het nachtkastje neer op de oorspronkelijke zijkanten van je broodtrommels en doe vervolgens wat tape op de randjes. Verf daarna de deurtjes in je favoriete kleur en trek het tape eraf, zodra de verf droog is. Maak je nachtkastje tot slot af met een aantal (gouden) meubelpoten. Schroef deze vast aan de onderkant, zodat je nachtkastje meer van de grond komt. En voilá! Je unieke nachtkastje is klaar. Als trouwens blijkt dat de deurtjes niet goed sluiten, kun je eventueel nog wat magneetjes toevoegen aan de binnenkant.

Mocht je nu op zoek zijn naar decoratie voor op het nachtkastje, maak dan bijvoorbeeld een zelfgemaakte faux keramische vaas. Of zet wat mooie plantjes in de slaapkamer, dat creëert meer rust!

@diyonabudgetofficial From bread bin to bedside table 🙌🏻 #ikeahack #ikea #ikeahacks #ikeatok #diy #diyproject #breadbins #bedside #bedsidetable #diyonabudget ♬ Afraid To Feel - LF SYSTEM
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top