Interior

Een simpele DIY voor de allermooiste terracotta vazen

Een simpele DIY voor de allermooiste terracotta vazen

Terracotta vazen of potten zijn al een tijdje trending in interieurland. Ze zijn tijdloos, gemaakt van een natuurlijk materiaal en passen helemaal binnen het neutrale kleurenschema waar we geen genoeg van kunnen krijgen.

De prijzen van terracotta potten en vazen verschillen enorm, maar wij hebben dé manier gevonden waardoor het nog goedkoper kan. Daarnaast is vazen schilderen een leuke activiteit om met een vriendin te doen. Tip: Je kunt er in een keer een hele hoop maken dus ook leuk om ze cadeau te doen.

In de titel kondigde ik aan dat het een makkelijk do-it-yourself project zou worden en daar is geen woord van gelogen. Ga naar jouw favoriete kringloopwinkel en koop daar verschillende glazen vazen. Je hoeft niet naar de kleuren te kijken - want we gaan ze toch verven - , enkel naar de vorm. Haal daarna acrylverf in jouw gewenste kleur (kun je zelfs kopen bij de action) en een pak baking soda (Albert Heijn, Bol.com) in huis. 

Pak van de verf en Baking soda ongeveer (kan op gevoel) een zelfde hoeveelheid en meng het door elkaar. Dip je kwast in het mengsel en verf je vazen door middel van horizontale stroken. Laat de vazen drogen, voeg een tweede laag toe en klaar is kees. Super leuk toch?

Beeld: Zara Home
Deel dit artikel
Back to top