Fashion

Dit moet je doen als je jeans te strak of juist te los is geworden

Het overkomt ons allemaal wel eens: door een schommelend gewicht is je favoriete jeans ineens veel te strak of juist te los. Of je hebt 'm net wat te heet gewassen (ai!). Als je een nieuwe koopt, duurt het even voordat de spijkerbroek weer naar je lichaam is gevormd. Het liefst zouden we dus ook een oplossing hebben om het probleem direct te fixen met de bestaande denim.

Wij zijn je reddende engeltjes want we hebben in beide gevallen wat opties voor je klaarstaan hieronder. Het proberen zeker waard.

Als je jeans te strak zit
Dit trucje is vooral van toepassing als je broek gekrompen is: spray de denim nat met lauw water en stretch deze met je handen uit op alle mogelijke manieren. Wat je ook kunt doen, het is wel een stuk rigoureuzer, is met je broek aan in een lauwwarm bad gaan zitten. Houd er rekening mee dat je bij allebei de manieren de broek gewoon aan een rek moet laten drogen en dus niet in de droger moet doen. Als je broek te strak is geworden bij je buik en heupen omdat je gewoon wat aangekomen bent, kun je ook je broek wat wijder maken met behulp van deze truc.

Als je jeans te los zit
Was je broek op een warmer programma dan normaal zonder wasverzachter toe te voegen. Hoe meer katoen er in de jeans zit, hoe beter dit werkt. Na het wassen kun je de denim het beste op een warm programma in de droger stoppen om 'm extra strak te maken. Als de bovenkant van je broek juist te los zit, kan je het probleem oplossen door het stikken van een elastiek op de bovenste band. Kijk hier om te zien hoe je dit doet.  

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top