Fashion

Zo fix je een uitgelopen jeans

Zo fix je een uitgelopen jeans

Heb je eindelijk de perfecte jeans gevonden, lubbert hij na een paar dagen dragen alweer om je achterste heen. Niet cool! Want een jeans moet mooi aansluiten en dat is helaas bijna nooit het geval. Hoe je dit oplost? Wij zetten vijf tips op een rij!

1. Wassen

Is je jeans uitgerekt? Gooi hem dan in de wasmachine en zet hem een graadje hoger dan normaal. Deze methode werkt het beste bij een jeans van 100% katoen. Tip: gebruik geen wasverzachter en was je jeans binnenstebuiten.  

2. Drogen

Na het wassen stop je je jeans in de droger, wederom op een hoge stand. De hitte verkleint de vezels in het denim, waardoor je broek strakker zal worden. Check wel eventjes het waslabel van je jeans om te zien of hij in de droger mag. 

3. Elastiek

Is de bovenzijde van je jeans uitgelopen? Naai dan een stuk elastiek van ongeveer 15 centimeter vast aan de binnenzijde van de tailleband (aan de achterkant). 

4. Koken

Zet een pan op het vuur en breng je jeans aan de kook om hem te laten krimpen. Laat hem 20 - 30 minuutjes sudderen. Let op: alleen doen met een jeans zonder stretch, anders kook je het elastiek kapot waardoor hij juist gaat lubberen. 

5. Badderen

Deze methode werkt eigenlijk hetzelfde als bovenstaande tip. Trek je jeans aan en stap in een warm bad. De vezels van het denim trekken zich samen waardoor de stof krimpt en zich mooi naar je lichaam vormt. Werkt beter dan koken, aangezien je dan het risico loopt dat je broek te klein wordt. Nadeel is wel dat je de jeans aan moet houden tot hij helemaal opgedroogt is... 

jeans uitgerekt

 

Heb jij meer tips tegen het uitlubberen van een jeans?

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top