Fashion

Dit is waar je de beste vintage jeans kan scoren

Dit is waar je de beste vintage jeans kan scoren

Er is niks mis met een 'normale jeans' maar een vintage exemplaar heeft die doorleefdheid waar je misschien naar op zoek bent. Je kunt die bijzondere look en fit simpelweg niet faken. Ben je al een tijdje aan het speuren naar de perfecte spijkerbroek met een gedragen uitstraling maar lukt het je maar niet om 'm te vinden? Dat is even balen.

Gelukkig weten wij precies waar je moet zoeken voor de mooiste exemplaren. Wij hebben de leukste en beste vintage stores voor je op een rijtje gezet waar jij de perfecte jeans voor jou gegarandeerd kan halen. 

1. Zipper Vintage Clothing Amsterdam

Bij Zipper kan je terecht voor tweedehands en vintage kleding uit de jaren 50, 60, 70 en 80. De winkel is één van de meest uitgebreide in haar soort in Amsterdam. Door de huiskamersfeer in de winkel kun jij op je gemak rond shoppen om dat ene waanzinnige exemplaar te vinden. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Zipper (@zippervintageclothing) op

2. Mood Indigo - Denim Vintage Amsterdam

Deze vintage winkel die huist aan de Damstraat heeft een grote collectie met high-end denim, zoals de bekende 501 Levi's broeken en spijkerjasjes. Een must om te bezoeken dus tijdens jouw speurtocht!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mood Indigo (@moodindigovintage) op

3. Valley Denim

Valley Denim is een winkeltje in Los Angeles. Gelukkig hebben ze ook een online webshop waar je de leukste vintage jeans kan scoren. Je betaalt wel iets meer voor de verzondkosten (daar gaat je salaris) maar dan heb je ook absoluut wat. En zeg nou zelf; wat is er leuker dan een vintage jeans helemaal uit LA?!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VALLEY DENIM (@valleydenim) op

4. Rawson

Rawson is ook een online webshop. Zij specialiseren zich in high-waisted, cropped flare jeans die flatterend zijn voor je lichaam. Ook betaal je hier weer flink wat voor de verzondkosten, maar het is het geld absoluut waard!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RAWSON (@_rawson) op

5. ReRags Vintage Clothing Amsterdam

ReRags Vintage Clothing Wholesale is een groothandel in vintage kleding, gericht op de business to business-markt. Je kunt in de fysieke winkel je favoriete items scoren, maar ook online op de website. Ze hebben er niet alleen denim, maar ook jassen, jurken en accessoires. Wees er wel van bewust dat je hier niet zo maar een broekje kunt scoren; een grotere afname is vereist. Voor de liefhebber dus.

Beeld: Photo by Ryan Moreno on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top