Fashion

De spijkerbroek met split is de grootste jeans trend dit najaar + de mooiste om zelf te shoppen

De spijkerbroek met split is de grootste jeans trend dit najaar + de mooiste om zelf te shoppen

Jarenlang kon je vrouwelijk Nederland uittekenen in de skinny jeans en wij zijn blij dat deze tijd voorbij is. Het werd tijd voor wat meer verscheidenheid op denim gebied en die is sindsdien op talloze manieren te zien. Eén van de nieuwste trends is de spijkerbroek met split onderaan de broekspijp.

Deze split komt het beste tot zijn recht bij een jeans die al wat losser zit bij de broekspijpen. Een rechte of een licht uitlopende pijp is een must bij een spijkerbroek met split om het gewenste effect te bereiken. Met een skinny jeans zou het geheel er namelijk heel anders uitzien. In dat geval kun je beter voor een legging gaan met split - ook helemaal on trend. 

De plek van de split in de spijkerbroek

Waar de split zit in de spijkerbroek, maakt een groot verschil. Sowieso onderaan de broekspijp natuurlijk maar verder zijn er drie opties waar je uit kan kiezen: een split aan de buitenkant van de spijkerbroekspijp, een split aan de voorkant en een split aan de binnenkant van de broekspijp. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. 

Spijkerbroek met split: dit zijn de verschillende opties qua broeken

De spijkerbroek met split is te verkrijgen in allerlei uiteenlopende modellen. Denk bijvoorbeeld aan een nauwgesloten hoge spijkerbroek met splitjes in de broekspijpen of een loose fit jeans met hele wijde pijpen met onderaan een split. Natuurlijk zijn er ook allerlei wassingen verkrijgbaar én stoffen. Zo kun je gaan voor een optie met een beetje stretch of juist een heel stug materiaal. 

Hoe style je een spijkerbroek met split?

De combinatiemogelijkheden van een spijkerbroek met split met andere items zijn eindeloos. Draag er een coole sweater op - zoals de dame hierboven doen - of een dun colletje met een oversized blazer eroverheen. Onder je spijkerbroek met split trek je een paar coole sneakers of fraaie enkellaarsjes aan. Als deze enkellaarsjes een puntneus hebben, dan staat het helemaal mooi en chic. Ook perfect om te combineren met een uitgaanstop wanneer je drankjes gaat doen met je vriendinnen. 

Natuurlijk is dit artikel niet compleet zonder een aantal spijkerbroeken met split die je zelf kan shoppen!


Off-White High waist straight leg jeans met splitten bij DeBijenkorf.nl


Lois Riley high waist flared fit jeans met splitten bij DeBijenkorf.nl


NA-KD High waist bootcut fit jeans met splitten bij DeBijenkorf.nl


NA-KD High waist straight fit jeans met splitten bij DeBijenkorf.nl


Hi-Rise Jeans met Split bij Zara.com


Stone Wash Split Jeans bij Loavies.com

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top