Interior

How to: detox je slaapkamer voor ultieme rust

How to: detox je slaapkamer voor ultieme rust

Als er één plek in je huis is waar je jezelf ultiem moet kunnen ontspannen, is het je slaapkamer wel. Het is dan ook van cruciaal belang dat je daar tijd aan besteedt. Grote kans dat jouw slaapkamer ook wel een goede reiniging verdient. Van opruimen tot schoonmaken tot opknappen.

Benieuwd hoe jij jouw slaapkamer weer tot de rustplek krijgt die het hoort te zijn? Lees dan snel verder.

1. Grondig opruimen en schoonmaken

Het is misschien niet het allerleukste maar het is een essentiële stap wanneer je kalmte wilt creëren. Dit zal zowel de ruimte als jouw geest goed doen. Pluspunt: je verbrandt toch al gauw 200-300 calorieën met een uurtje schoonmaken.

2. Was je beddengoed

Opschonen dat bed! Het wassen van de lakens doe je op minimaal 60 graden en het liefst wekelijks. Wist je dat je de meeste dekbedden ook kunt wassen? Kijk even goed naar het labeltje wat eraan vast zit.

 

3. Draag geen buitenschoenen

Spreekt redelijk voor zich toch? Door speciale binnen slippers in je slaapkamer te dragen, houd jij veel buiten bacteriën weg. Hierdoor zal je kamer schoner zijn en ook aanvoelen.

4. Kies een stijl

Ik weet dat het moeilijk is, maar probeer één stijl in je kamer aan te houden. Het liefst ook nog in rustige kleuren met natuurlijke materialen. Lichte tinten geven nou eenmaal een rustgevende vibe. Kies je wel voor drukke patronen? Maak dan bewuste keuzes en zet bijvoorbeeld wat minder accessoires neer.

5. Decoreer met planten

Planten kunnen ervoor zorgen dat de nare stofjes in jouw huis uit de lucht verdwijnen. Hoe meer planten, hoe beter de luchtkwaliteit van jouw slaapkamer wordt. Klik hier voor een artikel met de beste keuzes.

Beeld: Istock
Deel dit artikel
Back to top